1asig.ro
1asig.ro

Masinile parcate neregulamentar in Bucuresti vor fi ridicate incepand cu 26 august

5 min. / 1.540 cuvinte
Vehiculele stationate neregulamentar pe strazile principale din Bucuresti risca sa fie ridicate incepand de luni, 26 august 2019. Masinile vor fi ridicate de Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti.

PROMO


Ridicarea vehiculelor se dispune de catre politisti rutieri din cadrul Politiei Capitalei sau de la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti ori de catre politisti locali.

Pe 26 iunie, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect de hotarare privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la cinci tone, inclusiv; 270 de lei pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste cinci tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la cinci tone, inclusiv; 200 de lei pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste cinci tone.

In functie de perioada de depozitare, calculata din momentul depozitarii efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operatiunii de depozitare se calculeaza pe intervale de 24 de ore incepand cu data si ora depozitarii, nefractionat.

Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate va fi de un an. In cazul in care proprietarul nu se prezinta in acest termen pentru eliberare, operatorul va instiinta Politia locala, care va proceda conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenurile apartinand domeniului public/privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta.
1.841 accesari