1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marsh pregateste o asigurare pentru lansarea primei rachete spatiale de Marea Britanie

Marsh va oferi asigurarea pentru prima lansare de racheta din Regatul Unit pentru compania Space Forge si plasata la Beazley. Printre caracteristicile sale, polita acopera riscul de pierdere a incarcaturii ForgeStar.

"Acesta este cu adevarat un moment istoric pentru Marea Britanie, deoarece atat ambitia, cat si capacitatea de a lansa sateliti in spatiu devin realitate", a declarat Neil Stevens, senior VP, aviation and space la Marsh Specialty. "Asigurarea reprezinta un aspect vital pentru orice misiune care are in vedere activitatea spatiala comerciala; Marsh este mandra sa colaboreze cu Space Forge la acest proiect de referinta, care ne va duce pe toti cu un pas mai aproape de lucrul in spatiu."

Lansarea este asteptata la Spaceport Cornwall si va transporta prototipul fabricii spatiale ForgeStar-0, care poate crea materiale care nu sunt posibile pe Pamant. Odata lansata, aceasta va fi prima platforma de satelit din lume complet returnabila si relansabila.

"Viitoarea lansare este un moment important pentru noi", a declarat Andrew Bacon, CTO si cofondator al Space Forge. "A fost o calatorie interesanta pana acum, cu multe lucruri de luat in considerare in ceea ce priveste logistica, legalitatea si securitatea, alaturi de dezvoltarea, instalarea si lansarea efectiva a satelitului nostru. Este grozav sa bifam inca o etapa importanta de pe lista, si anume partea de asigurare. Aceasta ne ofera liniste sufleteasca pe masura ce ne pregatim pentru misiunea noastra inaugurala cu ForgeStar-0."