1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marsh lanseaza o asigurare pentru proiecte de energie pe baza de hidrogen

Marsh a anuntat lansarea unei facilitati de asigurare si reasigurare, prima de acest fel, care ofera o deschidere pentru proiecte noi si existente de energie verde si pe baza de hidrogen.

Aceasta a fost dezvoltata de Marsh in colaborare cu Liberty Specialty Markets, parte a Liberty Mutual Insurance Group, si AIG. Aceasta ofera o acoperire de pana la 300 de milioane de dolari per risc pentru fazele de constructie si de punere in functiune a produselor pe baza de hidrogen la nivel global.

Se preconizeaza ca investitiile care utilizeaza hidrogenul vor depasi 150 de miliarde de dolari pana in 2025, pe masura ce operatorii energetici clasici, guvernele si industria se straduiesc sa indeplineasca cerintele de reducere a emisiilor de carbon. Cu toate acestea, operatorii au intampinat dificultati in asigurarea unei prevederi adecvate pe piata asigurarilor pentru tehnologiile noi si emergente implicate, a declarat Marsh.

Facilitatea Marsh este sustinuta de un panel de asiguratori globali cu rating A, condus de AIG si Liberty Specialty Markets. Acesta este structurat in mod flexibil pentru a permite clientilor sa aleaga o acoperire pentru faza de constructie, sau o polita de risc combinat care se extinde la operatiunile din primul an. Facilitatea ofera optiuni de transfer de risc pentru toate riscurile de daune materiale din faza de constructie si operationala si include, de asemenea, asigurare pentru incarcaturi maritime, intreruperea activitatii, raspundere civila generala si asigurare pentru intarzieri la demararea activitatii.

"Facilitatea Marsh este o evolutie importanta pentru industria asigurarilor, care va contribui la accelerarea tranzitiei catre energiile regenerabile", a declarat Andrew George, director global pentru energie si energie electrica la Marsh Specialty. "Pe masura ce industria globala a hidrogenului, in special a hidrogenului verde, se extinde rapid pentru a satisface cererea, facilitatea va reduce complexitatea asigurarii optiunilor de transfer de risc pentru operatorii de toate dimensiunile si va spori increderea investitorilor si a creditorilor in realizarea obiectivelor ambitioase din proiectelor lor."

"Suntem incantati sa colaboram cu Marsh pentru a aduce aceasta solutie pe piata", a declarat Lesley Harding, director global pentru energie la Liberty Specialty Markets. "Acesta este un alt exemplu al modului in care Liberty ofera expertiza tehnica de top in industrie pentru a evalua, a determina si cuantifica riscurile tehnologice emergente. Ambitia noastra este de a fi partenerul strategic de asigurare pentru clientii implicati in tranzitia energetica."

"La AIG, suntem dornici sa ridicam standardele industriei, astfel incat colaboram proactiv cu partenerii nostri pentru a concepe solutii de asigurare noi si cu impact, in sprijinul nevoilor in schimbare ale clientilor nostri", a declarat James Langdon, seful departamentului de energie si constructii al AIG UK. "Aceasta solutie inovatoare este una dintre numeroasele initiative la care lucram impreuna cu clientii si brokerii nostri parteneri in sprijinul tranzitiei energetice."