1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: Numarul fenomenelor meteo extreme din ultimii trei ani, mai mare decat numarul celor inregistrate in deceniul anterior

5 min. / 1.540 cuvinte
Numarul fenomenelor meteo extreme care au avut loc in Marea Britanie, in ultimii trei ani, este mai mare decat numarul evenimentelor inregistrate in deceniul anterior, noteaza un studiu al asiguratorului britanic Policy Expert, citat de catre the Actuarial Post. Astfel, in perioada 2018 - 2020, 31 de evenimente meteo extreme au afectat Marea Britanie, comparativ cu cele 29 inregistrate in perioada 2008 - 2017.

PROMO


Totodata, Policy Expert a calculat si costul potential al vremii dure de iarna, iar solicitarile de despagubire ar putea atinge un nivel de 3,8 miliarde de lire sterline. Recenta crestere accentuata a ratei fenomenelor meteorologice extreme evidentiaza nevoia urgenta a proprietarilor de locuinte de a-si asigura proprietatile impotriva daunelor provocate de vreme si de a verifica daca locuintele lor au o asigurare adecvata.

Studiul vine intr-un moment in care Marea Britanie se afla in plina iarna, cu perioade de zapada si furtuni tot mai amenintatoare. In conditiile in care, in momentul de fata, Marea Britanie resimte efectele furtunii Christoph, Policy Expert incurajeaza proprietarii de locuinte sa ia masuri de precautie mai devreme pentru a proteja casele si pentru a reduce expunerea la impactul pagubelor provocate de vreme.

De asemenea, Policy Expert mai subliniaza ca daunele severe provocate de evenimentele meteorologice au generat si o crestere a numarului cererilor de despagubire depuse, anul trecut, de asiguratii britanici. Astfel, numarul cererilor depuse in februarie 2020, un moment de apogeu al furtunilor de iarna de anul trecut, era cu 54,3% mai mare decat in aceeasi perioada a anului precedent.

"Clima tot mai severa din Marea Britanie subliniaza nevoia urgenta a proprietarilor de locuinte de a-si consolida acum casele, pentru a atenua posibilitatea deteriorarii locuintelor din cauza evenimentelor meteorologice extreme tot mai frecvente. In conditiile in care continuam sa petrecem, cu totii, mai mult timp acasa, din cauza pandemiei, sunt masuri de precautie directe pe care le pot implementa proprietarii, pentru a-si proteja locuintele impotriva riscurilor de conditii meteo nefavorabile, alaturi de incheierea unei asigurari complete pentru locuinta", sustine Andrew ELDER - reprezentant al companiei de asigurari Policy Expert.

Alaturi de acest studiu, Policy Expert a lansat si "The Winter Home Watch Guide 2021", un ghid conceput pentru a le oferi proprietarilor de locuinte recomandari cu privire la masurile de siguranta pe care le pot lua pentru a reduce sau evita potentialele daune cu care s-ar putea confrunta, dar si cu actiunile usor de urmat de catre proprietari pentru a proteja locuinta impotriva vremii severe de iarna.

"Ghidul nostru - "Winter Home Watch Guide" -, este conceput pentru a ajuta proprietarii de locuinte sa-si protejeze casele de pericolele din miez de iarna. Sunt cativa pasi simpli pe care-i pot face consumatorii - de la verificarea boilerului pentru a asigura functionarea sa pe fondul vremii severe, la verificarea tevilor pentru ca proprietarii sa se asigure ca acestea pot rezista la temepraturi de inghet, precum si inspectarea acoperisului. Desi acest ghid poate ajuta proprietarii sa evite anumite costuri, sunt, insa, si situatii in care daunele sunt inevitabile. Policy Expert este singurul asigurator de locuinte care detine propria flota de vehicule pentru a raspunde la urgente in zonele in care conditiile meteorologice nefavorabile afecteaza clientii. Ne propunem ca, in cazul unei inundatii, sa ajutam proprietarii de locuinte sa se intoarca in casele lor cu 40% mai rapid decat o fac celelalte companii din piata", mai arata Andrew ELDER.

Numarul fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat Marea Britanie in ultimii 30 de ani:834 accesari