1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: Investitiile in start-up-urile dedicate securitatii cibernetice au crescut cu 940%

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu realizat de compania britanica Robert Walters, citat de Ciso Mag, arata ca sectorul de securitate cibernetica a asistat la o crestere semnificativa, pe fondul pandemiei COVID-19. Astfel, potrivit raportului "Cybersecurity Building Business Resilience", finantarea pentru start-up-urile britance dedicate securitatii cyber a crescut, in aceasta perioada, cu 940%.

PROMO


Per ansamblu, arata sursa citata, investitorii au directionat, in prima jumatate a anului in curs, peste 496 de milioane de lire sterline (aproximativ 651 de milioane de dolari) catre acest domeniu. De fapt, un nou business dedicat securitatii informatice este inregistrat, in medie, in fiecare saptamana, cu o crestere de 44% a organizatiilor care furnizeaza produse si servicii de securitate cyber.

"Un climat economic provocator a fortat companiile sa rationalizeze domeniile de activitate, iar centrarea pe date a operatiunilor a consolidat importanta unei strategii de securitate cyber infailibile intr-o noua era de munca. Pe fondul functionarii de la distanta si a cresterii breselor de securitate legate de COVID-19, entitatile care investesc in functia de securitate informatica se dovedesc a fi organizatiile care pot asigura continuitatea afacerii si pot adopta o pozitie proactiva impotriva amenintarilor emergente", se arata in raportul "Cybersecurity Building Business Resilience".

Cele mai importante concluzii ale studiului:
  • Europa se confrunta cu lipsa a nu mai putin de 140.000 de profesionisti in securitate cibernetica;
  • 70% dintre companiile europene nu au personal suficient pe partea de securitate informatica;
  • Doar 1.000 de companii britanice furnizeaza servicii de securitate cibernetica;
  • 1 angajator din 3 considera ca, post-COVID-19, profesionistii in securitatea cibernetica vor fi la mare cautare;
  • In timp ce SIEM (50%) si hacking-ul etic (30%) reprezinta abilitati emergente necesare pentru implementarea unei strategii robuste de securitate informatica, mai putin de 1% din profesionistii britanici din tehnologie poseda aceste abilitati.
Potrivit sursei citate, o treime dintre organizatii au afirmat ca, dupa pandemia COVID-19, profesionistii in securitatea cyber vor fi tot mai cautati, in timp ce 25% dintre companii au subliniat necesitatea abilitatilor de cloud computing. In ciuda pandemiei COVID-19, posturile vacante, anul acesta, pentru profesionistii in securitate cibernetica sunt la mare cautare. Posturile vacante pentru profesionistii IT au scazut cu 40%, in vreme ce volumul aferent securitatii cyber a crescut cu 5,5% in prima jumatate a anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

"Pe masura ce companiile continua sa investeasca in tehnologia software pentru securitate cibernetica si sa adopte noi platforme, se va pune un accent tot mai puternic pe abilitatile cloud, ingineria de securitate si alte astfel de abilitati. Companiile vor trebui sa faca unor provocari serioase in incercarea de a angaja acolo specialisti in securitate cibernetica si, acolo unde este posibil, sa acceseze si alte piete, in cautarea celor mai bune talente", sustine Ajay HAYRE - Senior Consultant Technology, Robert Walters.

184 accesari