1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: Asiguratorii s-au confruntat, in 2019, cu cereri frauduloase de despagubire in valoare medie de 3,3 milioane de lire sterline/zi

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii britanici au descoperit, anul trecut, 107.000 de cereri frauduloase de despagubire, in valoare totala de 1,2 miliarde de lire sterline, informeaza Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - the Association of British Insurers). Reclamatiile frauduloase detectate in 2019 au crescut cu 5% fata de 2018, in principal din cauza cresterii fraudelor pe segmentele motor si property.

PROMO


Desi volumul fraudelor a crescut, se poate observa o scadere de 2%, pana la 1,2 miliarde de lire sterline, in valoarea totala a cererilor frauduloase de despagubire. Acest lucru a generat, la randul sau, o scadere a valorii medii a unei revendicari frauduloase pana la 11.400 de lire sterline in 2019, de la 12.200 de lire sterline in 2018.

Cele mai importante concluzii ale ABI cu privire la frauda in asigurari:
  • Au fost detectate 107.000 de cereri frauduloase - crestere de 5% comparativ cu 2018 -, mai ales prin prisma cresterii fraudelor pe segmentele motor si property.
  • In timp ce numarul fraudelor a crescut, a existat o scadere de 2% a valorii cererilor frauduloase de despagubire, pana la 1,2 miliarde de lire sterline - echivalentul a 3,3 milioane de lire sterline pe zi. Acest lucru a generat o scadere in valoarea medie a unei cereri frauduloase, de la 12.200 de lire sterline in 2018, la 11.400 de lire in 2019.
  • Fraudele pe segmentul auto au ramas cele mai frecvente, in crestere cu 6% comparativ cu 2018, pana la 58.000, cu o valoare totala de 605 milioane de lire sterline (in scadere usoara).
  • Fraudele pe segmentul property au inregistrat o crestere semnificativa. Astfel, au fost descoperite 27.000 de revendicari frauduloase in valoare totala de 124 de milioane de lire sterline - o crestere cu 30% a numarului de fraude si cu 8% a valorii totale a acestora.
  • Numarul fraudelor pe segmentul de asigurari de raspundere a scazut, in 2019, pana la 19.000, o scadere de 14% comparativ cu 2018.
"Industria nu-si cere scuze pentru cautarea neincetata a fraudelelor in asigurari, pentru a proteja clientii autentici, care ajung sa vada aceste costuri in primele de asigurare. Industria nu va ezita sa se asigure ca infractorii care cauta sa profite de necazurile si cheltuielile altora vor suferi consecinte severe si de lunga durata. Asiguratorii stiu ca aceasta criza COVID a generat dificultati financiare pentru unii si, cum escrocii cauta sa profite de anxietatile oamenilor, acum este extrem de important pentru consumatori sa nu lase garda jos si sa fie atenti la inselatorii, cum ar fi momentele in care sunt abordati de cineva care le ofera o asigurare auto extrem de ieftina. Regula de aur este sa nu actioneze in graba - daca o afacere pare prea buna sa fie adevarata, atunci, cel mai probabil, asa si este", spune Mark ALLEN - Manager of Fraud and Financial Crime, ABI.

"Cele mai recente informatii oferite de ABI ajuta la atragerea atentiei asupra provocarilor clare cu care ne confruntam in lupta impotriva fraudei in asigurari. Frauda in asigurari nu este o infractiune fara victime, pentru ca infractorii pun la cale escrocherii periculoase, distrugand in mod deliberat proprietati si punand vieti in pericol. Aceste statistici arata ca problema ramane una importanta. Realitatea trista e ca frecventa acestor escrocherii creste, de obicei, in momente de recesiune si dificultati financiare", subliniaza si Ben FLETCHER - Director of The Insurance Fraud Bureau.

Raportul ABI poate fi citit in intregime AICI.

154 accesari