1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: Asiguratorii au platit, zilnic, 1 milion de lire sterline pentru a sprijini familiile victimelor COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurari din Marea Britanie au platit, in perioada 1 martie - 31 mai 2020, 90 de milioane de lire sterline pentru a sprijini familiile victimelor noului coronavirus, informeaza cotidianul britanic The Independent, citand Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - the Association of British Insurers).

PROMO


ABI mai subliniaza ca, in intervalul 1 martie - 31 mai 2020, au fost depuse aproximativ 7.000 de cereri de despagubire pentru asigurari de viata, iar suma achitata zilnic de asiguratorii britanici a fost, in medie, de 980.000 de lire sterline. ABI arata ca, pana in prezent, au fost achitate 83% din cererile de despagubire.

Potrivit sursei citate, suma medie achitata pentru o asigurare de viata la termen este de 63.000 de lire sterline, in vreme ce, pentru politele de grup, media este de 137.000 de lire sterline. De asemenea, ABI mai arata ca toate cererile de despagubire depuse in perioada amintita au fost acceptate la plata.

"Orice deces provocat de COVID-19 este o tragedie. Desi nicio suma de bani nu poate inlocui vreodata o viata, asiguratorii au facut tot ce au putut pentru a ajuta familiile celor afectati sa faca fata, din punct de vedere financiar, unor astfel de vremuri tulburatoare si fara precedent. Da, COVID-19 are efecte de lunga durata, iar asiguratorii vor continua sa sprijine familiile afectate de aceasta tragedie. Nimeni nu stie ce ne poate aduce ziua de maine, motiv pentru care protectia personala si a familiei impotriva unor evenimente grave este de o importanta vitala", spune Roshani HILL - Assiatant Director, ABI.

The Independent noteaza ca industria britanica de asigurari si economii pe termen lung sprijina totodata si organizatiile caritabile care ajuta unele dintre persoanele care au avut cel mai mult de suferit pe fondul acestei crize. Lansat in mai, Fondul de Sprijin COVID-19 a contribuit la generarea de contributii voluntare din partea firmelor in valoare totala de 83,9 milioane de lire sterline.

The COVID-19 Support Fund colaboreaza, potrivit sursei citate, cu the Charities Aid Foundation, precum si cu o retea care include the National Emergencies Trust and Business in the Community. Printre altele, acest fond sprijina organizatiile caritabile si initiativele de sanatate mintala la nivel de comunitate.

224 accesari