1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: 1 din 10 freelanceri nu isi protejeaza venitul, iar 2 din 10 nu reusesc sa economiseasca

5 min. / 1.540 cuvinte
17% dintre britanicii care desfasoara activitati independente nu au economii personale care sa-i ajute in eventualitatea unui moment neprevazut, in vreme ce alti 14% au economii care nu depasesc nivelul de 2.000 de lire sterline, noteaza Cover Magazine, citand un studiu realizat de catre Exeter si Cebr. In ciuda acestui lucru, doar 9% dintre freelanceri (liber-profesionisti) isi protejeaza venitul prin asigurare, in timp ce 65% din populatia din Marea Britanie nu are nicio forma de protectie.

PROMO


Studiul vine la scurt timp dupa ce autoritatile britanice au declarat ca, din cei 5 milioane de freelanceri din Marea Britanie, mai mult de jumatate au solicitat ajutor financiar din partea statului. Astfel, nu mai putin de 2,7 milioane de freelanceri au beneficiat, in aceasta perioada, de sprijin financiar in valoare totala de 7,8 miliarde de lire sterline.

Acelasi studiu mai arata ca, in randul celor analizati, 35% dintre freelanceri nu reusesc sa economiseasca deloc intr-o luna obisnuita. Dintre acestia, 39% au varste cuprinse intre 35-44 de ani, 38% - 45-54 de ani si 33% au peste 55 de ani. In ciuda unui nivel extrem de mic de economii, 52% dintre freelanceri sustin ca, in cazul in care se vor confrunta cu probleme financiare, vor folosi banii pe care i-au economisit. Ceea ce este din nou ingrijorator este faptul ca 43% dintre cei analizati economisesc, lunar, mai putin de 50 de lire sterline.

"Freelancerii reprezinta un segment important al fortei de munca din Marea Britanie. Cu toate acestea, in ciuda beneficiilor pe care ti le poate oferi faptul ca esti propriul angajat, acest tip de activitate poate fi un risc pentru finantele individuale, in situatia in care un freelancer nu ar mai putea, brusc, sa munceasca. In perioada de varf a pandemiei COVID-19, am vazut cum multi freelanceri s-au confruntat, aproape instant, cu o scadere a veniturilor, atunci cand Marea Britanie a intrat in carantina", spune Andy CHAPMAN - Chief Executive Officer, The Exeter.

"Jumatate dintre freelancerii care au participat la studiul nostru au declarat ca, in cazul in care vor avea o problema financiara, vor folosi economiile personale, in ciuda unui nivel ingrijorator de mic al economiilor pe care le are aceasta categorie de forta de munca. Cu toate acestea, mai ingrijorator este faptul ca doar 9% dintre cei analizati au declarat ca isi protejeaza venitul prin asigurare. Cu toate ca nimeni nu vrea sa ia in calcul ca, la un moment dat, nu va mai putea munci, siguranta financiara nu mai este perceputa ca un factor util", a mai declarat acesta.

"Consilierii financiari au oportunitatea uriasa de a incepe o conversatie cu clientii lor freelanceri, prin care sa creasca nivelul de constientizare a nevoii de protectie a venitului. Consilierii financiari joaca un rol vital in incercarea de a schimba modul in care vedem protectia si, de asemenea, joaca un rol crucial la nivel de reducere a deficitului cu care se confrunta Marea Britanie", subliniaza Andy CHAPMAN.

239 accesari