1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Managerii romani estimeaza cresteri ale activitatii in constructii si comert in iunie-august

Managerii chestionati de INS estimeaza pentru perioada iunie - august o crestere a activitatii in constructii si comertul cu amanuntul, o majorare moderata a numarului de salariati in constructii si comertul cu amanuntul, precum si o crestere a preturilor in comertul cu amanuntul.

Conform raportului INS, in cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural 9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra cea mai mare crestere (sold conjunctural 86%), urmata de activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural 53%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit INS, pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 4%).

Estimarile INS din luna iunie 2020 arata ca in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni crestere a volumului productiei (sold conjunctural 28%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural 13%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural 10%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural 18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural 6%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural 10%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural 23%).

Potrivit estimarilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 3%). In sectorul de servicii se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de scadere (sold conjunctural -16%).