1asig.ro
1asig.ro

Managementul reasigurarii - Povestea C Consulting

5 min. / 1.540 cuvinte
Aldo CAPURRO
CEO

In 2000, Aldo CAPURRO, fondatorul si principalul actional al C Consulting S.p.A, companie cu sedii in Genoa si Milan, a decis sa se foloseasca de experienta sa, investind in IT si in industria de re/asigurare. In acelasi an, CAPURRO si un grup de parteneri au inceput dezvoltarea sistemului XLayers, dedicat gestionarii, controlului si certificarii reasigurarii.

La doi ani dupa dezvoltarea sistemului, fondatorul C Consulting a reusit sa semneze contracte cu primii clienti italieni. La avea vreme, majoritatea companiilor cedante gestionau manual acest proces. Chiar si astazi un numar important de companii, inclusiv companii internationale, nu si-au automatizat sistemul, desi impactul reasigurarii in ceea ce priveste bilantul total si solvabilitatea este de o importanta cruciala. Faptul ca, astazi, sistemul C Consulting este folosit de mai mult de 50 de companii demonstreaza faptul ca managerii au inteles acest lucru.

Cu toate acestea, succesul companiei C Consulting este bazat si pe alti factori:

1. Specializarea intr-o piata de nisa

Istoria ne invata ca pentru o gestionare de succes a complexitatii trebuie sa fii un specialist. Rar intalnesti un brutar activand ca fierar...

Aceasta regula a fost mereu aplicata in cadrul companiei, mai intai in ceea ce priveste primele de reasigurare cedate, iar mai apoi in ceea ce priveste primele de reasigurare acceptate. De peste 15 ani, mai mult de 30 de specialisti (dezvoltatori, consultanti si experti in reasigurare) au lucrat in birourile noastre, impreuna cu diferiti clienti, folosind XLayers. La momentul actual, sistemul este recunoscut ca fiind lider pe piata de specialitate.

2. O dimensiune gestionabila


De multe ori, companiile mici, ca C Consulting, nu sunt percepute drept unele ce pot oferi continuitate pentru clientii lor. Insa, in realitate, acestea garanteaza fiabilitate chiar si pe termen mediu si lung. Companiile mari, in eforturile lor de a creste, sunt, cateodata, fortate sa urmareasca constant oportunitatea unor fuziuni, achizitii, lichidari, investitori si cumparatori. Acest lucru poate aduce schimbari dramatice (chiar si la nivel strategic), care pot avea un impact semnificativ asupra serviciului pentru clienti si pot conduce la inchiderea anumitor linii de business. Companiile mici si solide pun intotdeauna clientul in centrul activitatii lor si tin eventualele probleme financiare, care ar putea avea un impact negativ in ceea ce priveste calitatea serviciilor, la distanta.

3. Fiabilitate: Un software care este mentinut de catre dezvoltatorii originali


XLayers, dezvoltat in 2000, este solutia care a implicat o investitie generala a peste 100 de vieti. Eficacitatea acestor solutii complexe poate fi garantata doar atunci cand "arhitectii" originali sunt inca implicati. Este un lucru bine stiut in lumea IT. Problemele financiare au condus foarte multe astfel de sisteme sa schimbe dezvoltatorii, cauzand probleme considerabile pentru consumatori in termeni de continuitate si calitate a serviciilor. De fapt, de cele mai multe ori, jucatorii mari nu sunt constienti de importanta oamenilor din spatele unui software calitativ si presupun incorect ca un nivel rezonabil al mentenantei se poate garanta cu ajutorul catorva tehnicieni obisnuiti.

4. Oamenii


Poate cea mai "valoroasa" componenta pe care C Consulting o ofera pietei consta in oamenii sai. C Consulting este unic, avand o echipa de 30 de specialisti in reasigurare (seniori cu experienta, dezvoltatori, manageri de proiect, proiectanti) care a ramas aproape aceeasi in ultimii 10 ani. Multumita nivelului ridicat de experienta si expertiza C Consulting si XLayers au raspuns dintotdeauna rapid si eficient in fata provocarilor, atat din partea supraveghetorilor nationali si internationali (EIOPA). Astfel, reglementarile impuse de Solvency II au fost incorporate si gestionate de XLayers in urma cu doi ani.

5. Un randament al investitiilor rapid si sigur (ROI)


Cu ajutorul XLayers, C Consulting garanteaza clientilor sai, care s-au decis sa-si rezolve problemele in reasigurare, un randament al investitiilor in doar cateva luni. Eliminarea procedurilor manuale oneroase si depasite, a eventualelor greseli inerente, dar si satisfacerea cerintelor supraveghetorilor si conformitatea completa la Directiva SII vin sa sublinieze inca o data necesitatea sistemului XLayers.

6. Lansare rapida si sigura

Faptul ca XLayers poate fi instalat si devine operational in doar cateva luni (toti clientii nostri pot confirma asta) este, mai departe, inca un motiv sa alegeti C Consulting. De obicei, XLayers este oferit ca solutia cheie, dedicata protejarii clientilor impotriva investirii timpului in proiecte fara sfarsit. Sistemul XLayers este un produs complet, de vreme ce a fost dezvoltat astfel incat sa acopere toate nevoile clientilor - companii mici si mari, care activeaza in sectorul asigurarilor de viata si non-viata, nationale sau subsidiarele unor grupuri internationale. Independenta totala si compatibilitatea XLayers cu alte sisteme de software si aplicatii (gestiunea portofoliului, daune, etc) fac foarte simple instalarea si gestiunea sistemului.

7. Dimensiune internationala


La mijlocul anului 2015, C Consulting a decis extinderea pe pietele internationale prin compania sora, C Consulting International. Misiunea acestei noi companii este de a promova sistemul XLayers in afara Italiei, generandu-se astfel un interes imediat al companiilor din diferite tari europene; iar primele semne ale succesului deja se vad. In decembrie 2015, Adriativ Slovenia d.d, al doilea cel mai mare asigurator sloven, a semnat cererea pentru sistemul XLayers (proiectul a fost lansat in februarie 2016, si acum este intr-un stadiu avansat de finalizare).

Noi, la C Consulting International, suntem incantati deoarece primul contact cu Adriatic Slovenia a inceput la sfarsitul lunii septembrie 2015 (ciclul de vanzare a durat doar 3 luni).

Aldo CAPURRO

CEO

Email: aldo.capurro@cconsulting-int.com
Telefon: +39 348 4916324

C-Consulting sprijina FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari 2016 in calitate de Partener. Mai multe detalii despre eveniment, care se desfasoara intre 15 si 19 mai a.c. la Brasov, sunt disponibile aici.

5.643 accesari