1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Mai putini asiguratori in Rusia


Gunter GEISLER
"Noile cerinte referitoare la capitalul social si limita inferioara a acestuia vor duce la reducerea numarului companiilor de asigurare din Rusia", a declarat pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM, Gunter GEISLER, Chairman of the Board, MOSCOW Re, cu ocazia Conferintei "Insurance in Russia & CIS", organizata de catre MARCUS EVANS, in perioada 28-29 iunie a.c., la Viena.

Astfel, numarul acestora va ajunge la aproximativ 800 de companii, fata de
peste 900 in prezent. "In acest context, companiile fie se aliniaza cerintelor prevazute in legislatie, fie sunt nevoite sa paraseasca piata. Acest proces de selectie face parte din strategia de curatare si filtrare a pietei", a precizat GEISLER.

Liderii si specialistii prezenti la lucrarile conferintei au analizat, ieri, piata de profil din Rusia, facand estimari cu privire la evolutia acesteia, pe baza tendintelor cu aspect legislativ de filtrare a pietei.
Astfel, in ceea ce priveste asigurarile de viata din Rusia, atitudinea este una mai optimista. „Piata asigurarilor de viata din Federatia Rusa are un potential extraordinar. Daca facem referire la un studiu recent al SWISS Re, in intervalul 2006-2009, segmentul life din Rusia va creste cu aproximativ 28-30%”, a mentionat Werner MOERTEL, Member of the Board, GENERALI Holding Vienna.

Revista PRIMM-Asigurari&Pensii, Partener Media al evenimentului, este reprezentata de catre Alexandru CIUNCAN, Head of International Relations Department, si Vlad PANCIU, International Market Responsible.