1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Madalin ROSU: BAAR da asigurari ca ...

Madalin ROSU: BAAR da asigurari ca va actiona cu respectarea legii si a celor mai inalte standarde de profesionalism si eficienta

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a anuntat ca a luat cunostinta de masura retragerii autorizatiei de functionare pentru CITY Insurance de catre Autoritate de Supraveghere Financiara, ca urmare a respingerii planului de redresare intocmit de catre asigurator.

BAAR considera ca, avand in vedere faptul ca asiguratorul nu mai indeplinea indicatorii de solvabilitate, respectiv de capital minim, fiind in incapacitate de plata, masura retragerii autorizatiei, luata de catre Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor este una in concordanta cu legislatia si normele generale de guvernanta in domeniu.

"Avem convingerea ca toti asiguratii cu polite incheiate la CITY Insurance vor beneficia, atunci cand este cazul, de despagubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguratilor. De asemenea, BAAR doreste sa dea inca o data asigurari ca, si in aceasta situatie, va actiona cu respectarea nu doar a legii, ci si a celor mai inalte standarde de profesionalism si eficienta, fara bariere birocratice pentru a-si indeplini rolul sau pe plan extern. Ne exprimam speranta ca, industria autohtona a asigurarilor a ajuns la maturitatea, experienta si un nivel de reglementare prin care sa poata trece cu bine peste efectele oricaror disfunctionalitati care pot aparea la un moment dat si impreuna cu implicarea de care autoritatile statului dau dovada in acest moment, si ma refer aici si la cele doua Ordonante de Urgenta anuntate de catre premier, avem certitudinea ca putem gestiona acest moment intr-un mod optim", a declarat Madalin ROSU, Presedintele BAAR.

In acest moment, in transparenta pe site-ul Ministerului de Finante Publice este publicat Proiectul de Ordonanta de Urgenta care permite Fondului de Garantare sa faca plati imediat dupa retragerea de catre ASF a autorizatiei de functionare a CITY Insurance, respectiv majorarea plafonului de despagubire de la 450.000 lei la 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) este o asociatie profesionala care are ca membri toate societatile de asigurare autorizate sa practice, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie (RCA).

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance - cel mai mare jucator din piata locala, cu o cota de 20% per total industrie si de 45% pe segmentul RCA.


 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
CEL MAI MARE FALIMENT din industrie: ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment
UNSAR (dupa retragerea autorizatiei CITY): Piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie
PAID: Asigurarea impotriva dezastrelor naturale ramane valabila si cand distribuitorul intra in faliment