1asig.ro
1asig.ro

MARSH: Sectorul mobilitatii va avea nevoie de noi produse de asigurare pentru a continua sa creasca

5 min. / 1.540 cuvinte

Pentru ca sectorul economiei de partajare si cel al mobilitatii sa continue sa creasca, acestea vor avea nevoie de noi forme de asigurare, inclusiv de programe care sa sprijine freelancer-ii ("gig-workers") la scara larga, arata un raport MARSH - "Mobility in a post-pandemic world: From evolution to revolution" -, citat de Insurance Journal.

Potrivit raportului, pandemia COVID-19 "remodeleaza modelele de mobilitate si economia de partajare" in intreaga lume. De la valul de livrari "last-mile", la primul serviciu de livrare fara sofer si la popularitatea tot mai mare a scuterelor electrice, obiceiurile de mobilitate vor continua sa evolueze rapid in urmatoarele 18 luni, subliniaza MARSH.

Raportul "Mobility in a post-pandemic world: From evolution to revolution" analizeaza tendintele globale care modeleaza modul in care societatile se vor deplasa, vor partaja si vor avea incredere in urmatoarele 18 luni. Totodata, studiul MARSH avertizeaza ca, daca asigurarile, care joaca un rol cheie de incredere, nu evolueaza in paralel cu aceste schimbari, progresul ar putea fi impiedicat.

"Este remarcabil modul in care pandemia a accelerat adoptarea de noi obiceiuri de mobilitate in intreaga lume. Ceea ce nu s-a schimbat este nevoia ca societatea sa aiba incredere ca aceste moduri de transport sunt sigure. Asigurarea e, in esenta, o "promisiune de plata" si, ca atare, joaca un rol esential in dinamica increderii care faciliteaza permisiunea de a opera si, totodata, protejeaza platforma si utilizatorul cand responsabilitatea pentru aceste riscuri poate sa nu fie clara. Daca asigurarile pot tine pasul si pot evolua odata cu aceasta schimbare accelerata a mobilitatii, ele pot potenta cresterea si posibilitatile in acest sector pentru multi ani de acum inainte", arata James ROSE - Head of U.S. Sharing Economy and Mobility Center of Excellence, MARSH.

Autorii studiului "Mobility in a post-pandemic world: From evolution to revolution" vad mai multe tendinte care creeaza oportunitati pentru asigurari, inclusiv sprijinirea, la scara larga, a freelancer-ilor. Companiile digitale care ofera servicii wheel-based au accelerat accesul la munca de antreprenor independent sau de gigant si "au evidentiat deficientele unei plase de siguranta sociala care sa-i sprijine" in cazul in care se accidenteaza la locul de munca si isi pierd veniturile.

"In acelasi mod in care platile digitalizate pot duce la un risc digitalizat, la fel si veniturile digitalizate pot duce la o forma de beneficii portabile distribuite, sustinute printr-o combinatie de programe publice si industrie privata", arata raportul.

Potrivit aceleiasi surse, oportunitate exista si in ceea ce priveste tehnologia avansata a senzorilor care pot urmari comportamentul uman la volan. O serie de producatori de echipamente originale (OEMs - Original Equipment Manufacturers) investesc in propriile companii de asigurari in-house, valorificand o noua serie de modele de vehicule electrice cu senzori. Avand in vedere ca producatorii de echipamente originale ofera asigurari personale de raspundere civila/auto la punctul de vanzare si recompenseaza asiguratii cu un comportament mai sigur la volan, in baza datelor pe care le colecteaza, asiguratorii traditionali s-ar putea afla "pe o platforma in flacari, cu o nevoie acuta de a evolua".

Nu in ultimul rand, raportul MARSH noteaza ca ar trebui sa existe produse inovatoare de asigurare pentru a aborda utilizarea sporita a platilor digitale pentru diverse moduri de transport, de la scuterele electrice, la transportul public si la plimbari in sistem car-sharing.

"Utilizarea datelor din calatoriile individuale digitale poate nu numai sa imbunatateasca drastic procesul de gestionare a cererilor de dspagubire, ci si sa creeze o oportunitate pentru asigurarea individualizata la cerere in timp real", subliniaza MARSH.

"Mobility in a post-pandemic world: From evolution to revolution" este disponibil AICI.

728 accesari