1asig.ro

MARSH Romania s-a retras din UNSICAR

5 min. / 1.540 cuvinte
MARSH Romania, liderul pietei locale de brokeraj, si-a anuntat retragerea din UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania. "Piata de brokeraj din Romania este acum dominata numeric de brokerii de retail, iar o asociatie cu un statut democratic, asa cum este UNSICAR, nu are incotro decat sa sustina mai bine interesele membrilor mai numerosi. Iata de ce MARSH Romania, broker de corporate, alege sa caute alte metode de a-si reprezenta interesele", explica brokerul intr-un comunicat de presa.

PROMO


MARSH Romania este unul dintre membrii fondatori ai UNSICAR si activeaza in cadul acestei asociatii inca in anul 2000.

"Din anul 2000 pana astazi piata a evoluat foarte mult, iar UNSICAR a avut un impact pozitiv in toti acesti ani. Totusi, pe piata s-a produs o segregare fireasca intre segmentul axat pe retail si cel corporate (B2B). Astfel, aceste tipologii de afaceri s-au dezvoltat in directii diferite si acum au interese diferite", se evidentiaza in comunicatul MARSH Romania.

"Multumim mult UNSICAR pentru rezultatele foarte bune pe care le-am avut impreuna in acesti ultimi 13 ani. Chiar daca astazi ne despartim formal, asiguram toti membrii de toata deschiderea de a colabora in cadrul oricaror proiecte viitoare care sa ne reprezinte noua, brokerilor de asigurare, interesele", a explicat decizia de a parasi UNSICAR Cristian FUGACIU, Director General, MARSH Romania.

"In timp, pietele se dezvolta iar asteptarile si prioritatile jucatorilor se schimba. Faptul ca in alte piete mai mature brokerii corporate si cei de retail sunt atat de diferiti si isi reprezinta diferit interesele nu face decat sa ne arate ca piata romaneasca de brokeraj in asigurari se dezvolta", a detaliat Cristian FUGACIU.

2.442 accesari