1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

MARSH: Preturile asigurarilor comerciale au crescut pentru al 18-lea trimestru consecutiv

Preturile globale ale asigurarilor comerciale au crescut pentru al 18-lea trimestru consecutiv, in primele 3 luni ale acestui an, pe fondul presiunilor inflationiste in crestere, subliniaza cel mai recent index MARSH - "Global Insurance Market Index" -, care arata ca, in primul trimestru al anului 2022, preturile au crescut cu 11%. Acest lucru semnifica, insa, si o tendinta de moderare a cresterilor de preturi, tendinta care a inceput in primele 3 luni ale anului 2021.

Marea Britanie a inregistrat o crestere compozita a preturilor de 20%, in scadere de la o crestere de 22% in ultimul trimestu al anului trecut, in timp ce preturile din SUA au crescut cu 12%, in scadere de la 14%. Aceasta tendinta de moderare a fost determinata de un ritm mai lent al cresterilor in liniile financiare si profesionale.

In regiunea Pacificului, rata de crestere, in ultimul trimestru, a fost de 10%, in scadere de la 13%. Asia a inregistrat o crestere de 3%, in scadere de la 4%, in timp ce, in Europa Continentala, preturile au crescut cu 6%, in scadere de la 9%.

Pentru al doilea trimestru consecutiv, singura exceptie de la tendinta de temperare a fost in America Latina si Caraibe, unde tarifele au crescut cu 6%, de la 4%.

MARSH a precizat ca majorarile la nivel de inflatie au deja un impact asupra cererilor de despagubire in mai multe linii de afaceri si au fost indicate de catre asiguratori ca fiind o preocupare in zonele geografice afectate.

"Razboiul din Ucraina - desi, cel mai important, este o tragedie umanitara -, a adaugat presiune la ceea ce este deja o piata dificila de asigurari pentru clientii nostri. Totodata, incepem sa observam impactul inflatiei in crestere asupra costurilor cu daunele si a cresterii expunerilor, ceea ce, la randul sau, ar putea afecta preturile. Cu toate acestea, elementele fundamentale ale pietei raman puternice si ne asteptam ca majorarile de tarife sa continue tendinta de moderare", spune Lucy CLARKE - President, MARSH Specialty & MARSH Global Placement.

Rezultatele mai arata, de asemenea, ca preturile globale ale asigurarilor property au crescut, in medie, cu 7%, in scadere fata de o crestere de 8%. Preturile asigurarilor de raspundere civila au crescut, in medie, cu 4%, in scadere de la 5% in trimestrul precedent.

Preturile in liniile financiare si profesionale, determinate, in mare parte, de cyber, au avut cea mai mare rata de crestere din principalele categorii de produse de asigurare, de 26%. Cu toate acestea, au bifat o scadere de la 31% in trimestrul precedent, din cauza unei rate de crestere mai mici pentru asigurarea D&O.

Ratele asigurarilor cibernetice au continuat sa creasca, impulsionate, in mare parte, de cresterea continua a frecventei si gravitatii cererilor de despagubire pentru ransomware, multi asiguratori incercand sa inaspreasca termenii si conditiile de acoperire, in special in legatura cu conflictul din Ucraina.

Preturile au crescut cu 110% in SUA, in scadere de la 130% in ultimul trimestru din 2021, si cu 102% in Marea Britanie, in crestere de la 92%.

"Vom continua sa ajutam clientii sa gaseasca preturi si acoperiri competitive, precum si informatii semnificative despre modul in care dinamica pietei, care se schimba rapid, poate avea un impact asupra riscurilor lor", a mai punctat Lucy CLARKE - President, MARSH Specialty & MARSH Global Placement.

Detalii, AICI.