1asig.ro
1asig.ro

MAPFRE: China, SUA si India au cel mai mare potential de asigurare pe termen mediu si lung

5 min. / 1.540 cuvinte
Cel mai recent raport MAPFRE, "Global Insurance Potential Index", noteaza ca, in prezent, China, SUA si India conduc clasamentul tarilor cu cel mai mare potential de asigurare, atat in ceea ce priveste linia de asigurari de viata, cat si segmentul non-life, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Indexul MAPFRE analizeaza 96 de piete de asigurari din intreaga lume, atat pentru a masura deficitul de protectie prin asigurare, cat si pentru a crea un sistem care sa identifice tarile care, pe termen mediu si lung, ofera cel mai mare potential de asigurare.

Indicatorul se bazeaza pe dimensiunea deficitului de protectie prin asigurare (IPG - insurance protection gap), care se ridica, acum, la nivel global, la 5,77 trilioane de dolari. Potrivit MAPFRE, 70,8% din acest deficit e reprezentat de segmentul de viata, iar restul de 29,2% - de segmentul non-life.

"Mai mult de 70% din deficitul actual este explicat de subasigurarea din tarile emergente. In acest sens, imbatranirea populatiei, cresterea veniturilor si dimensiunea acestora sunt factori ce determina cresterea deficitului de asigurare pe segmentul de asigurari de viata. IPG-ul pe segmentul de asigurari non-life a crescut, la randul sau, in ultimele trei decenii, desi semnificativ mai putin", a declarat Manuel AGUILERA - General Manager, MAPFRE Economics.

Indexul MAPFRE contabilizeaza, de asemenea, si variabile precum gradul de penetrare prin asigurare, dar si dimensiunea economiei si a populatiei, desi pietele trebuie sa aiba un Produs Intern Brut semnificativ pentru a fi eligibile pentru acest clasament si, de asemenea, au nevoie de o capacitate adecvata pentru a elimina propriul deficit de protectie.

Cu toate acestea, raportul MAPFRE recunoaste valoarea acelor tari care au o capacitate mare de a elimina propriul deficit de protectie prin asigurare, dar, in acelasi timp, au si o pondere economica relativ mica si, prin urmare, ocupa o pozitie inferioara in clasamentul MAPFRE.

MAPFRE considera ca aceste piete reprezinta o sursa viitoare de potential de asigurare si subliniaza ca, in acest moment, tari precum Egipt, Pakistan si Nigeria sunt considerate potentiali concurenti pentru primele zece locuri pe segmentul de asigurari de viata.

Nu in ultimul rand, MAPFRE Economics mai arata ca, pe segmentul de asigurari non-life, Pakistan, Egipt, Bangladesh, Nigeria si Filipine au fost identificate drept tari cu un potential imens de a-si reduce deficitul intern de protectie prin asigurare.

714 accesari