1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Lloyd's considera ca Ucraina va reprezenta o sursa majora de cereri de despagubire pentru asiguratori

Lloyd's a declarat ca e de parere ca actualul conflict din Ucraina va reprezenta o sursa majora de cereri de despagubire pentru industrie, in 2022, informeaza Reinsurance News. Astfel, in comentariile facute in paralel cu publicarea rezultatelor sale anuale, Lloyd's a subliniat ca va continua sa mentina un "dialog strans" cu partenerii de pe piata, pentru a intelege expunerile sale la razboi.

Rezultatele Lloyd's pentru 2021 au reprezentat cele mai bune cifre raportate de Lloyd's de ceva timp, cu un profit global de 2,3 miliarde GBP si o rata combinata de 93,5%, pe fondul unei activitati sporite in materie de catastrofe. De asemenea, Llloyd's a declarat ca afacerile sale subscrise in Ucraina, Rusia si Belarus reprezinta, in prezent, mai putin de 1% din amprenta globala a Lloyd's.

Potrivit sursei citate, Lloyd's a precizat ca va continua sa lucreze "in paralel" cu guvernele si autoritatile de reglementare din intreaga lume, pentru a sprijini si a pune in aplicare o serie complexa de sanctiuni impotriva statului rus. Anterior, Lloyd's si-a exprimat, in mod vocal, sprijinul pentru sanctiunile introduse de catre guvernul britanic, care au avut ca scop izolarea Rusiei de sistemul financiar global, inclusiv prin restrictionarea capacitatii firmelor rusesti de a accesa asigurari si reasigurari la nivel international.

"In momentul in care scriem aceste randuri, suntem socati si intristati de evenimentele din Ucraina, care domina atat stirile din presa, cat si discutiile pe care le purtam pe piata Lloyd's. Desi inca nu am vazut si nu am inteles intreaga amploare a costurilor economice si umane, este clar ca impactul se va extinde din Ucraina in toate colturile lumii. Gandurile noastre, simpatia si sprijinul nostru sunt alaturi de oamenii din Ucraina. Le salutam curajul in fata unui pericol de neimaginat, iar acest lucru ne-a reamintit cum arata adevaratul curaj. Vom continua sa lucram cu piata Lloyd's, cu colegii, cu guvernele, cu autoritatile de reglementare si cu alte persoane pentru a contribui la o rezolvare rapida si pasnica a conflictului, oferind, in acelasi timp, sprijin celor afectati", a declarat John NEAL - CEO, Lloyd's.

In momentul de fata, un aspect prioritar pentru asiguratori este reprezentat de cele peste 500 de avioane occidentale blocate de Rusia, care a luat masuri de nationalizare a acestora, ceea ce, in opinia analistilor, ar putea constitui o pierdere istorica pentru piata aviatica, asiguratorii de pe piata londoneza fiind, de departe, cei mai expusi la acest risc.

Insa, alti analisti au avertizat ca razboiul va avea un impact si asupra asiguratorilor si reasiguratorilor din Europa, prin volatilitatea de ordin secundar a pietelor financiare, nu prin efectele directe ale sanctiunilor impuse entitatilor rusesti si ale altor masuri care restrictioneaza afacerile rusesti.

"Situatia a evidentiat inca o data cat de conectata este lumea noastra. Dupa socul global al pandemiei, acum asistam la un conflict regional care declanseaza volatilitatea pietelor globale pe termen scurt si instabilitatea politica, economica si de mediu pe termen mediu. Provocari globale precum acestea necesita raspunsuri globale", a mai punctat John NEAL.

"Gandurile noastre continua sa fie alaturi de poporul ucrainean, in timp ce acesta raspunde la pagubele si perturbarile provocate de invazia Rusiei pe teritoriul sau. Ne-am straduit sa ajutam guvernele, autoritatile de reglementare si intreprinderile din Marea Britanie si din intreaga lume sa implementeze sanctiunile care, speram noi, pot accelera sfarsitul acestui conflict si vom continua sa folosim expertiza, relatiile si resursele pietei noastre in sprijinul acestui obiectiv. Atat COVID-19, cat si conflictul din Ucraina ne reamintesc modul in care s-a schimbat peisajul de risc. Unul a inceput ca un risc pentru sanatate, iar celelalt ca un pericol politic; cu toate acestea, ambele au evoluat in crize globale cu consecinte economice, de mediu si umanitare de anvergura. Mesajul este clar: nu mai putem sa ne privim interesele si riscurile in mod izolat fata de altii; trebuie sa le vedem ca pe o retea intretesuta de interese, dependente si impacturi. Aceasta idee sta la baza activitatii pietei noastre de a ajuta societatea sa gestioneze si sa atenueze riscurile si reprezinta principiul care sta la baza scopului nostru", a subliniat si Bruce CARNEGIE-BROWN - Chairman, Lloyd's.

Agentia de rating AM Best spune se asteapta ca re/asiguratorii occidentali sa se confrunte cu o expunere semnificativa la criza ruso-ucraineana, in timp ce analistii de la KBRA au avertizat asupra "durerii" pentru asiguratori, iar DBRS subliniaza ca invazia va avea impact asupra perspectivelor sectorului de asigurari Property & Casualty.

Pana in prezent, arata Reinsurance News, o serie de mari companii de asigurari si reasigurari au luat deja decizia de a-si retrage afacerile din Rusia, in urma invaziei acesteia in Ucraina, incluzand aici si giganti din industria de brokeraj: MARSH, Aon si WTW.

Comunicatul Lloyd's este disponibil AICI.