1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Listarea la bursa a PAID, o posibila solutie pentru capitalizarea companiei

Banii pentru despagubiri in cazul unui dezastru de proporii sunt suficienti, conform lui Daniel TUDOR, Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiare. "Daca vom constata ca nu ajung, vom lua diverse masuri ce se impun. Vom discuta cu PAID sa sa se capitalizeze, sa includa un program mai bun de reasigurare si sa includa o fransiza".

"Nu neglijez sa propun cotarea pe bursa a societatii, care ar duce la capitalizare, la un control mai bun si ar deschide o perspectiva noua atat in Romania cat si in strainatate", a adaugat Daniel TUDOR.

Conform AON Benfield, cel mai mare broker de reasigurari din lume, Romania are estimata o dauna maxima posibila de 4,4 mld. EUR in cazul unui cutremur catastrofal.

In prezent, programul de reasigurare al PAID este implementat prin brokeri specializati preacum AON Benfield, Guy Carpenter, Stellar Re si Willis Re, la companii printre care se numara MUNICH Re, SWISS Re, HANNOVER Re, SCOR sau SIRIU

In prezent, PAID lucreaza la crearea unei baze de date unice a locuintelor din romania si implemetarea unui sistem de alocare al unui cod unic pentru fiecare dintre acestea (CUL), astfel incat sa sporasca gradul de control asupra numarului de polite active si sa poata creste gradul de acoperire prin asigurare.

La data de 30 septembrie a.c., erau active 425.955 de polite PAD la nivel national, cu peste 4.000 fata de luna precedenta (421.707 polite PAD la sfarsitul lunii august). Fata de septembrie 2012, cresterea este de peste 122.000 de polite (la data respectiva fiind in vigoare 303.708).