1asig.ro
1asig.ro

Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Explozia care a devastat Beirut, capitala Libanului, va genera, cel mai probabil, pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari, informeaza Reinsurance News, care citeaza autoritati locale. Explozia, care a avut loc in zona portului Beirut, a fost sufficient de puternica pentru a afecta mai multe zone ale orasului, dar si cladiri aflate la o distanta de cativa kilometri de portul Beirut.

PROMO


Cel putin 135 de persoane au decedat si alti peste 5.000 de oameni au fost raniti in urma exploziei, insa e de asteptat ca acest bilant sa creasca si in perioada imediat urmatoare, sustin autoritatile locale. Analistii noteaza ca impactul asupra industriei locale de asigurari si asupra industriei globale de re/asigurari este incert, in momentul de fata, dar, cu siguranta, va fi unul generator de pierderi semnificative.

AM Best spune ca, in Liban, rata de penetrare a asigurarilor este, in general, scazuta, asigurarile property reprezentand doar o mica parte a industriei. Property este, insa, o linie de business in crestere si, avand in vedere nivelul pagubelor produse intr-una din cele mai aglomerate si bogate zone ale tarii, incidentul va avea un impact important asupra unui sector care se confrunta deja cu provocari, noteaza AM Best.

Sven ALTHOFF - Member of the Executive Board, P&C Reinsurance, Hannover Re -, sustine ca explozia ca constitui "o pierdere majora" pentru companie. "Avand in vedere ca este un port - deci, zona cu activitate industriala -, presupunem ca, aici, exista un nivel bun de penetrare a asigurarilor. Asa ca, din acest punct de vedere, cred ca acest lucru va aparea pe lista noastra de pierderi majore in trimestrul al treilea", arata Sven ALTHOFF.

Cu toate acestea, reprezentantul Hannover Re subliniaza ca este "prea devreme pentru a spune" care e rata de penetrare prin asigurare in zona afectata. "Va fi o pierdere majora pentru noi, dar ar fi imposibil sa spun acum daca va fi un numar de doua cifre mici, un numar de doua cifre mari sau chiar un numar de trei cifre", a declarat acesta, conform Reinsurance News.

326 accesari