1asig.ro
1asig.ro

LIMRA: Pandemia COVID-19 i-a facut pe angajatori mai receptivi cu privire la beneficiile acordate angajatilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 a generat multe schimbari operationale pentru business-urile din SUA, si nu numai. De asemenea, a atras atentia asupra importantei mai multor tipuri de protectie financiara, ceea ce poate creste interesul angajatorilor de a oferi anumite beneficii. In acest sens, un studiu LIMRA ofere informatii cu privire la modificarile recente aduse practicilor comerciale, interesul pentru modificarea pachetelor de beneficii, strategiile de inscriere si relatia angajatorilor cu furnizorii de asigurari.

PROMO


Potrivit LIMRA, 25% dintre angajatori au declarat ca sunt mai interesati de a aduce, in urmatoarele 18 luni, modificari programelor de beneficii de asigurare oferite angajatilor. De asemenea, mai arata sursa citata, daca 4% dintre angajatori au renuntat la un astfel de beneficiu, iar 16% iau in calcul acest lucru, 40% dintre angajatori spun ca pandemia COVID-19 le-a schimbat perceptia asupra importantei pe care o au beneficiile de asigurare, iar aceste perceptii sustin, aproape universal, ca angajatorii acorda acestor beneficii o importanta mult mai mare acum.

Companiile mari si cele mai ingrijorate de noul coronavirus sunt cele care spun ca, cel mai probabil, si-au schimbat opinia cu privire la aceste beneficii. De mentionat este si faptul ca o importanta mai mare a fost acordata beneficiilor direct legate de ingrijirea medicala - indemnizatie de spitalizare, boli critice, planuri medicale majore.

"Am observat si un interes crescut in unele beneficii suplimentare care nu tin de asigurare - in special, servicii de telemedicina, beneficii legate de sanatatea mentala si programe de asistenta a angajatilor", spune Kimberly LANDRY - Assistant Research Director, Workplace Benefits Research, LIMRA.

Studiul realizat de LIMRA arata ca unii dintre angajatorii ce nu le ofera angajatilor beneficii suplimentare au devenit interesati de acest aspect, pe fondul pandemiei COVID-19.

Modificari aduse de munca de la distanta

Pandemia COVID-19 nu a schimbat doar perceptia angajatorilor cu privire la importanta beneficiilor, ci si pozitia acestora cu privire la munca de la distanta. Astfel, 4 din 5 angajatori au declarat ca, in momentul de fata, cel putin o parte dintre angajati lucreaza de acasa.

Mai mult de doua treimi dintre acesti angajatori considera ca, o buna perioada dupa pandemia COVID-19, o parte semnificativa a fortei de munca va continua sa lucreze de la distanta. Pe masura ce companiile isi reevalueaza politicile cu privire la munca de la distanta, acestea pot avea o nevoie crescuta de platforme de inscriere si alte servicii care faciliteaza oferirea de beneficii pentru angajatii ce lucreaza de la distanta.

Per ansamblu, studiul LIMRA mai arata ca cei mai multi dintre angajatori sunt "foarte satisfacuti" de sprijinul pe care l-au primit, pe fondul contextului epidemiologic generat de pandemia COVID-19, din partea furnizorilor de asigurari. Studiul dezvaluie si care sunt cele mai importante elemente pe care angajatorii le asteapta din partea furnizorilor de asigurari:
  • Sa-i ajute sa comunice cu angajatii cu privire la pandemie;
  • Sa le ofere informatii cu privire la cele mai relevante schimbari legislative;
  • Sa puna la dispozitia angajatilor mai multe optiuni de self-service in mediul online.
446 accesari