1asig.ro
1asig.ro
LIFE IS HARD semneaza preluarea a ...

LIFE IS HARD semneaza preluarea a 100% din actiunile Innobyte. Tranzactia se ridica la peste 9 mil. lei

5 min. / 1.540 cuvinte
LIFE IS HARD (LIH), important furnizor de solutii de digitalizare pentru Brokerii de asigurare din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti, piata AeRo, a semnat contractul de preluare a 100% din pachetul de actiuni al Innobyte Solutions - unul din principalii jucatori pe piata de ecommerce din Romania.

Valoarea estimata a tranzactiei se ridica la 9,132 milioane de lei, calculata in baza EBITDA obtinut la nivelul anilor 2018-2020 si planificat pentru 2021, iar pretul final va fi stabilit in 2022, in baza EBITDA efectiv realizat pentru anul in curs.

Conform acordului, suma urmeaza a fi achitata de catre LIH in doua transe - 2021, respectiv 2022 - prin conversia in actiuni emise de LIFE IS HARD, in urma majorarii de capital social care va fi supusa aprobarii AGEA.

"Noua detinere pe care LIFE IS HARD o are in Innobyte Solutions consolideaza demersurile noastre de crestere a fundamentului companiei. Ne dorim sa ne sporim relevanta pe zona de digitalizare, iar cu Innobyte alaturi detinem o competenta noua, in ecommerce, pe o piata care se dezvolta accelerat. Putem aduce, astfel, mai multa valoare clientilor si actionarilor nostri", spune Catalin CHIS, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie LIFE IS HARD | Work Soft.

Dupa realizarea tranzactiei, actualii asociati ai Innobyte urmeaza sa detina actiuni in cadrul LIFE IS HARD, iar echipa de management va ramane in continuare implicata in dezvoltarea afacerii ecommerce, in rol operational.

"Odata cu semnarea acestui parteneriat, intram intr-o etapa noua de dezvoltare, devenind prima companie de ecommerce care isi transparentizeaza astfel performanta - ceea ce reprezinta un angajament crescut din partea noastra in fata clientilor, a angajatilor si investitorilor LIFE IS HARD", spune Catalin SOMFALEAN, co-fondator si actionarul majoritar Innobyte.

Pentru finalizarea procesului de intrare a LIFE IS HARD in actionariatul Innobyte Solutions vor avea loc in urmatoarele saptamani demersurile legale de inregistrare la Registrul Comertului (ONRC), respectiv va fi convocata AGEA LIH, pentru aprobarea mecanismului de plata.

Tranzactia a fost facilitata de Ciprian Pasca si Vlad Pasca de la PASK Advisory, agentie de consultanta M&A focusata pe industria tech din Romania.

Cumparatorul LIFE IS HARD a fost asistat de firma de avocatura LLA si consultantul Andrei Bichescu - Lion Link Advisory, in vermes ce asociatii Innobyte au fost asistati de Alexandru Lefter, partner in cadrul LC LegalProof, coordonatorul departamentului de fuziuni si achizitii, si de Larisa Somfalean, avocat coordonator al Advocate.ro.

Innobyte este o companie romaneasca de dezvoltare software specializata in eCommerce care vizeaza maximizarea potentialului de business al partenerilor sai prin dezvoltarea unor platforme de eCommerce sigure, scalabile si inovative. Pe langa serviciile de dezvoltare si de mentenanta eCommerce oferite, Innobyte asigura si servicii de securitate, analiza si imbunatatirea performantei, audit si consultanta de business pentru magazine online din intreaga lume.

Compania a incheiat T1 2021 cu o cifra de afaceri de 483.500 Euro (+40% vs 2020) si o EBITDA de 46.000 euro (+24% vs. 2020), fiind un business 100% romanesc, fondat in 2006, de catre antreprenorul Catalin Somfalean. La nivel de 2021, reprezentantii companiei estimeaza ca Innobyte Solutions va depasi pragul de 2 milioane de euro cifra de afaceri, iar EBITDA va ajunge la 460.000 de euro.

Prima companie romaneasca dezvoltatoare de soft listata la Bursa de Valori Bucuresti, piata AeRo, LIFE IS HARD este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii pentru proiecte smart city, detine cea mai utilizata platforma de brokeraj in asigurari din Romania - 24broker - si un portofoliu propriu de solutii adresate segmentului IMM.

LIFE IS HARD isi propune sa devina partener cu relevanta crescuta pentru transformarea digitala a mediului de business si a comunitatilor locale. Compania a implinit recent 5 ani de prezenta pe bursa si a ajuns la o capitalizare bursiera de peste 50 mil lei (aprilie 2021).

In 2020, LIFE IS HARD a demarat demersurile de preluare a fondului de comert al altor doua companii: Active Power Solutions, cel mai mare dealer telecom B2B (tranzactie incheiata in ianuarie 2021), respectiv Treecomm - distribuitor de solutii telecom pentru companii - tranzactie in desfasurare. Pentru 2021, LIFE IS HARD isi propune o cifra de afaceri de 20 mil lei, iar valoarea estimata a companiei pentru 2022 este de 100 mil lei.

1.288 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO