1asig.ro
1asig.ro

KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie

5 min. / 1.540 cuvinte
Criza COVID-19 a declansat, la nivel global, una dintre cele mai mari cresteri a investitiilor in tehnologie care s-au inregistrat vreodata, potrivit unui raport realizat de KPMG si citat de catre The Actuary.

PROMO


Dupa ce a chestionat peste 4.200 de lideri IT si a analizat raspunsurile oferite de organizatiile cu investitii combinate de peste 250 de miliarde de dolari in tehnologie, KPMG a constatat ca organizatiile au investit in tehnologie aproximativ 15 miliarde de dolari in plus in fiecare saptamana, pentru ca munca de acasa sa fie, pe fondul pandemiei COVID-19, una sigura pentru angajati si companii.

Totodata, KPMG mai arata ca, acum, securitatea cibernetica e, la nivel global, cea mai solicitata abilitate tehnologica, acesta fiind primul moment in care o abilitate legata de securitate este in topul deficientelor la nivel de tehnologie, de peste un deceniu.

4 din 10 lideri IT au declarat ca organizatiile lor au inregistrat, in timpul pandemiei, o crestere a atacurilor cibernetice, cele mai multe dintre acestea fiind de tip phishing si, respectiv, malware, ceea ce sugereaza ca trecerea la munca de acasa a crescut expunerea la riscurile cibernetice.

"In timp ce fiecare Chief Information Officer raspunde diferit acestor forte, un lucru ramane consecvent: urgenta de a actiona rapid si decisiv. Tehnologia nu a fost niciodata mai importanta pentru capacitatea organizatiilor de a supravietui si de a prospera", explica Steve BATES - Principal, KPMG, SUA.

De asemenea, raportul KPMG mai arata ca, la nivel global, liderii IT au investit, in doar trei luni ale anului in curs, o suma mai mare decat cresterea bugetului anual al organizatiei, pe masura ce criza s-a extins la nivel global, iar masurile de izolare si restrictie au inceput sa intre in vigoare.

Cu toate acestea, desi, in timpul pandemiei COVID, investitiile in tehnologie au crescut dramatic, raportul KPMG subliniaza ca, acum, mai putini lideri IT decat inainte de pandemie se asteapta, in urmatoarele 12 luni, la o crestere a bugetului.

Aproximativ 9 din 10 lideri IT, noteaza raportul, au transformat o parte semnificativa a fortei de munca in angajati de la distanta, iar 43% dintre liderii IT se asteapta ca, dupa pandemia COVID-19, mai mult de jumatate dintre angajatii organizatiilor pe care le reprezinta sa lucreze in continuare de acasa.

Criza COVID-19 a subliniat si o divizare crescanda intre organizatiile care pun tehnologia la baza strategiei si cele care nu fac acest lucru, notand, totodata, ca "liderii digitali" au investit, in ultimele luni, mult mai mult in tehnologie.

"Aceasta crestere neasteptata si neplanificata a investitiilor in tehnologie a fost, de asemenea, insotita de schimbari masive in modul de operare al organizatiilor, cu mai multe schimbari organizationale in ultimele 6 luni decat in ultimii 10 ani. In mare parte, succesul va fi legat de modul in care organizatiile se ocupa de cultura organizationala si de legatura cu angajatii", arata Bev WHITE - CEO, the Harvey Nash Group, co-realizator al studiului.

349 accesari