1asig.ro
1asig.ro

KCC estimeaza la 200 milioane USD pierderile asigurate in urma cutremurului din Mexic

5 min. / 1.540 cuvinte

Karen Clark & Company (KCC), companie specializata in modelarea riscurilor catastrofale, estimeaza ca seismul recent, cu magnitudinea 7,0, produs in apropiera orasului Acapulco (Mexic) va genera pierderi asigurate de aproximativ 200 milioane USD, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Cutremurul a avut loc in data de 7 septembrie, iar pierderile economice sunt estimate la 900 milioane USD. In timp ce, la scara larga, nu au fost raportate daune structurale majore, au fost inregistrate mai multe rapoarte de dauna la diverse hoteluri si cladiri din zona. 

In acest context, KCC crede ca daune semnificative vor fi raportate doar in cazul structurilor vulnerabile. De asemenea, KCC arata ca, in urma seismului, intreruperile in furnizarea energiei electrice au avut loc in intreaga regiune, afectand peste un milion de consumatori, inclusiv in Mexico City.

Un factor care continua sa agraveze pierderile provocate de cutremure in Mexico City este reprezentat de amplasarea orasului pe o fosta albie de lac, ale carei sedimente libere amplifica miscarile solului. Initial, mai puncteaza Reinsurance News, NOAA (the National Oceanic and Atmospheric Administration) a emis o alerte de tsunami in urma seismului, insa, ulterior, aceasta a fost anulata. 

Riscul de cutremur este unul destul de frecvent in Mexic, prin prisma pozitionarii tarii la marginea placii tectonice nord-americane. In septembrie 2017, doua cutremure majore au zguduit tara, in vreme ce, in 19 septembrie 1985, cu seism cu magnitudinea 8,0 a provocat moartea a aproximativ 9.500 de persoane in Ciudad de Mexico si imprejurimi, mai arata sursa citata.

 

1.314 accesari