1asig.ro
1asig.ro

KCC: Pierderile provocate industriei de asigurari din SUA de furtuna de iarna Uri, in continua desfasurare, estimate la 18 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte
Karen Clark & Company (KCC) - companie specializata in modelarea riscului de catastrofa -, a actualizat la 18 miliarde de dolari pierderile pentru industria de re/asigurari din SUA provocate de furtuna de iarna Uri, care, in momentul de fata, este resimtita in statele sudice, informeaza Reinsurance News.

Furtuna devastatoare a inceput in data de 15 februarie, generand conditii meteo extreme in Northwest si zapezi severe in Midwest si Northeast. Pana in momentul de fata, cele mai semnificative pagube au fost inregistrate in Texas, unde milioane de oameni au ramas fara electricitate, apa si caldura.

Estimarea KCC include linii de business precum property, auto, intrerupere a afacerii si linii comerciale si industriale. Potrivit KCC, estimarea acopera 20 de state din SUA, peste jumatate din totalul zonelor care au fost afectate de furtuna de iarna Uri fiind localizate in Texas.

Consiliul de Asigurari din Texas (the Insurance Council of Texas) a declarat ca pierderile provocate de Uri vor fi la fel de mari precum cele generate de uraganul Harvey, in 2017. Potrivit estimarilor ICT, Harvey a adus pierderi de aproximativ 19 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari.

Se presupune, insa, ca acest total se refera doar la Texas, sustine Reinsurance News, in conditiile in care pierderile pe care uraganul Harvey le-a provocat, in 2017, industriei de re/asigurari din SUA ar fi fost, de fapt, de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Recent, Aon comenta, la randul sau, cu privire la furtunile de iarna din SUA, asteptandu-se ca, per total, costurile economice provocate de aceste fenomene sa fie de ordinul miliardelor de dolari. Dupa cum arata Reinsurance News, e de asteptat ca mare parte a pierderilor pe segmentul property sa fie asigurate.

1.092 accesari