1asig.ro
1asig.ro

KBRA: 2020 ar putea deveni un an record pentru pierderile combinate provocate de catastrofe si COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Actuala "panoplie" a evenimentelor catastrofale care provoaca pierderi semnificative, care afecteaza piata de re/asigurari, poate conduce la schimbari structurale ale produselor, precum si la o crestere constanta a preturilor, arata agentia de rating KBRA.

PROMO


Potrivit sursei citate, 2020 ar putea deveni un an record pentru pierderile combinate provocate de catastrofele naturale si celelalte evenimente catastrofale, iar pandemia COVID-19 ar putea fi factorul decisiv pentru un astfel de record negativ.

Agentia de rating subliniaza ca, chiar si fara pandemia COVID-19, industria de re/asigurari s-ar confrunta cu un alt an costisitor, intrucat costurile combinate generate de catastrofele naturale inregistrate in 2020 pot eclipsa totalul aferent anilor anteriori. Furtunile severe din SUA au provocat deja pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru industria de re/asigurari si, acum, sezonul uraganelor are, la randul sau, un impact semnificativ asupra costurilor cu care se va confrunta industria de profil.

Aon a punctat, recent, ca pierderile asigurate provocate de catastrofele naturale si meteorologice sunt de 54 de miliarde de dolari, insa acest nivel nu a inclus pagubele provocate de uraganul Sally sau o pierdere semnificativa in urma incendiilor de vegetatie. Avand in vedere impactul incendiilor de vegetatie cu care se confrunta SUA, cu pierderi estimate pana in prezent la 5 miliarde de dolari, dar si faptul ca de sfarsitul anului ne despart aproape 3 luni, e lesne de inteles ca 2020 va fi un alt an costisitor.

KBRA subliniaza faptul ca pandemia COVID-19 continua sa ameninte sectorul de re/asigurari, alimentata de mai multi factori. Unul dintre acestia ar fi potentialul unor noi valuri de infectii la nivel global, care sa exacerbeze situatia daunelor in intreaga lume. Totodata, KBRA sustine ca aceasta amenintare ar putea sa nu dispara atat de curand. Aceasta amenintare, alaturi de alti factori, determina industria de re/asigurari sa isi reevalueze conditiile de acoperire, noteaza KBRA.

"In opinia noastra, evenimentele recente si pierderile care vor fi generate de evenimentele catastrofale viitoare vor continua sa sustina cresterea preturilor pe mai multe linii de business si, cel mai probabil, vor genera schimbari in structura produselor, precum si schimbari in formularea termenilor si a conditiilor. In ceea ce priveste pierderile catastrofale aflate, in prezent, in centrul atentiei, acestea includ atat catastrofe naturale, cat si catastrofe provocate de oameni", arata agentia de rating.

939 accesari