1asig.ro
1asig.ro
Judecatoria Chisinau a suspendat ...

Judecatoria Chisinau a suspendat administrarea de catre CNPF a MOLDASIG

5 min. / 1.540 cuvinte
Judecatoria Chisinau a dispus suspendarea executarii mai multor Hotarari ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare cu privire la unele masuri fata de actionarii MOLDASIG si a instituit administrarea provizorie de catre doua companii de audit, conform unui document de decizie a instantei judecatoresti.

Prin aceasta decizie a fost inlaturat de la conducere administratorul companiei Victor COADA, iar conform documentului, compania de audit Confidential Audit a fost desemnata sa preia functia de director executiv.

"Se instituie administrarea speciala provizorie ca organ executiv unipersonal al SA MOLDASIG prin desemnarea companiei de Audit SRL Condidential-Audit. Se inlatura administratorul SA MOLDASIG de la gestiunea societatii si se obliga sa transmita imediat stampila si actele de constituire a societatii administratorului provizoriu companiei de audit Confidential-Audit SRL", se precizeaza in document.

In plus potrivit aceleiasi surse, functia de Consiliu va fi preluata de ALTIMEEA, o alta companie de audit, care ar urma sa gestioneze si actiunile nou emise in numar de 450.100 cu o valoare nominala de 100 lei. "Se deleaga SRL ALTIMEEA pentru gestiunea actiunilor nou-emise in numar de 450.100 actiuni ordinare nominative cu valoare nominala de 100 lei, in valoare de 45,01 milioane lei a societatii MOLDASIG SA plasate in emisiunea a II-a", se mai arata in document.

Administratorul MOLDASIG asteapta aprobarea din partea CNPF.

Decizia de incheiere poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Chisinau, in termen de 15 zile.

936 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO