1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Joblandia - platforma de practica ...

Joblandia - platforma de practica pentru liceeni

HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, a lansat, cu sprijinul BCR, o platforma inovatoare, Joblandia, prin care tinerii liceeni din intreaga tara pot avea acces mai usor la o experienta practica in companii, in cadrul Saptamanii Altfel. Platforma a fost dezvoltata de Jobful, un start-up de tehnologie care a parcurs acceleratorul InnovX BCR.

Astfel, cu ajutorul platformei, HR Club initiaza programul Saptamana Joblandia pentru liceeni, un program national, cu peste 50 de locatii disponibile din Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Giurgiu, Alba-Iulia, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Tg. Mures, Covasna, Lugoj, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Pitesti, Salonta, Satu Mare. Companiile care s-au inscris pana in prezent in platforma sunt din banking, servicii de mobilitate, resurse umane, productie alimentara, retail, industria de automobile, petrol si gaze, asigurari, servicii profesionale, industria de electrocasnice, industria de infrumusetare.

"Joblandia a fost creata de la zero intr-un incubator de strategie, impreuna cu membrii boardului HR Club. Pentru prima data in Romania, am creat o platforma online de matching intre licee si acele companii care doresc sa primeasca tineri in practica in Saptamana Altfel. Companiile sunt invitate sa se inscrie pe platforma Joblandia si sa-si afiseze un calendar de zile disponibile pentru practica. Liceele opteaza pentru mixul cel mai potrivit de vizite in companii. Aceste vizite, live, nu vor fi niste clasice tururi ghidate, ci experiente interactive si stimulative: cu studii de caz, exercitii tip treasure-hunt si intalniri inspirationale. Cu Joblandia, speram sa schimbam modul in care se face practica in liceele din Romania, dar si sa aducem companiile mai aproape de tineri, de ce este relevant pentru ei", a precizat Andreea VOINEA, presedinte HR Club si HR Director BCR

BCR sprijina aceasta initiativa care se inscrie in strategia bancii de a se adresa generatiilor tinere si de a educa financiar Romania. Scoala de Bani, cel mai mare program de educatie financiara din Romania, sustinut de BCR, a ajuns in 2023 la 600.000 de oameni, multi dintre cei care au participat la cursurile gratuite fiind Gen Z. In acelasi timp, BCR este partener strategic in Life Lab, Nextlab.tech, Brio si Capitala Tineretului - proiecte de care au beneficiat peste 100.000 de copii si tineri din Gen Z.

Companiile si liceele se pot inscrie gratuit in platforma Saptamana Joblandia pe www.joblandia.ro. Proiectul se va incheia pe 15 iunie 2023. BCR este partener strategic.