1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Iulius Marian FIRCZAK: Speram sa ...

Iulius Marian FIRCZAK: Speram sa rezolvam cat mai repede modificarile legislative pe piata asigurarilor

"Legislatia in domeniu progreseaza greu, insa speram ca vom rezolva cat mai repede problemele care provoaca disfunctionalitati in piata si, odata acestea rezolvate, sa vorbim despre planuri serioase de dezvoltare a pietei de asigurari din Romania", a declarat Iulius Marian FIRCZAK, Deputat in Parlamentul Romaniei si Secretar al Comisiei pentru buget, finante si banci.

"Sper sa nu mai intarzie mult momentele asteptate de corectare a legislatiei, nu doar pe piata auto - RCA, ci si pe piata de asigurari de locuinte. Sper sa putem sa ducem mesajul in Parlament si sa corectam aceste legi", a spus Iulius Marian FIRCZAK in cadrul FIAR 2022 - Forumul International Asigurari-Reasigurari, cunoscutul eveniment de profil care reuneste, anual, profesionisti din domeniul re/asigurarilor, reprezentanti ai companiilor de brokeraj, membri ai autoritatilor si asociatiilor de profil, dar si specialisti din domenii conexe, atat din Romania cat si din piata internationala

"Din pacate, pierderea cuvantului "asigurari" din sintagma Comisiei noastre a facut ca atentia sa fie indepartata de acest sector si ne miscam destul de greu cu legislatia in domeniu, dar speram ca, si cu acest eveniment, dar si cu informatiile dezbatute, vom rezolva cat mai repede problemele care stim ca dor si provoaca greutati in functionarea pietei", a mai spus el.

Acesta a subliniat ca asteapta cu interes un impuls mai mare din zona guvernamentala in ceea ce priveste legislatia pe segmentul asigurarilor auto. "Sper ca am depasit momentele dificile si ca vom reusi o corectare a legii aparute in 2017 (Legea RCA) - ne aflam pe ultima suta de metri in ceea ce priveste aceasta corectare".

El a atras atentia si asupra ratei combinate pe RCA de peste 160%, care este la un nivel insuportabil, are afecteaza piata si jucatorii. "Daca oamenii nu au incredere in asigurarile RCA, daca nu vad ca functioneaza bine acest contract de asigurare obligatoriu, nici nu au cum sa cumpere asigurari facultative", a precizat Iulius Marian FIRCZAK.

Piata RCA a crescut cu 50% in 2021 fata de anul precedent, la aproape 6 miliarde de lei. In acest timp, atat prima medie anualizata, cat si dauna medie au suferit majorari. O schimbare importanta o vedem si in clasamentul jucatorilor, piata avand un nou lider dupa falimentul CITY Insurance. Vezi ce subscrieri a avut fiecare asigurator si cum au evoluat acestea, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF!