1asig.ro
1asig.ro
Ionut BACIU si Cosmin TUDOR - noi ...

Ionut BACIU si Cosmin TUDOR - noi membri in managementul PAID Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Finalul acestui an aduce schimbari importante in echipa de management a PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale din Romania. Compania care gestioneaza asigurarile obligatorii de locuinta are un nou Director Financiar - Ionut BACIU si un nou Director de Dezvoltare - Cosmin TUDOR.

PROMO


"Cu expertiza si profesionalismul lor, Ionut si Cosmin vin sa completeze echipa de management a PAID Romania si avem incredere ca, impreuna, vom duce la indeplinire proiecte importante care sa sustina misiunea companiei noastre. Dupa ce ne-am asigurat ca PAID Romania este cat se poate de solida din punct de vedere financiar, ne concentram acum pe urmatoarea etapa: dezvoltarea tuturor canalelor de distributie care au capacitatea de a creste acoperirea prin asigurare a fondului locativ din Romania. Este evident ca exista deficiente in aplicarea legii asigurarii obligatorii a locuintei, insa nu putem astepta ca problemele sa se rezolve de la sine. Facem, asadar, tot ce tine de noi pentru ca acest sistem de protectie financiara sa functioneze in Romania", declara Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

Ionut BACIU este un specialist cu peste 20 de ani de experienta in domeniul financiar, dintre care 19 in sectorul asigurarilor. Printre proiectele implementate de noul Director Financiar al PAID Romania in cadrul companiilor in care a activat anterior, mentionam: implementarea de solutii ERP (Enterprise Resource Planning); centralizarea activitatilor de Contabilitate si Trezorerie; proiectarea si implementarea unei solutii unice de administrare a inspectiilor de risc etc.

"Consider ca pot contribui la eforturile echipei PAID de optimizare a proceselor interne, asigurand dezvoltarea unei infrastructuri si a unor fluxuri operationale care sa poata raspunde, in orice moment, unor varfuri de activitate. Rolul PAID este unul extrem de important si sensibil prin caracterul lui social. De aceea, este absolut necesar ca totul sa functioneze impecabil, atat in perioadele linistite, dar mai ales in cazul producerii unor evenimente naturale catastrofale", afirma Ionut BACIU.

Cosmin TUDOR activeaza in piata asigurarilor de peste 20 de ani, acoperind, in tot acest timp, domenii diverse: vanzari directe, vanzari prin agenti, bancassurance, cea mai importanta contributie avand-o insa dezvoltarea vanzarilor prin brokeri.

Din 2009, a ocupat mai multe pozitii de senior management (Director Regional Brokeri & Corporate, Director Zonal Vanzari), iar din 2017 a organizat si a condus Directia de Vanzari Brokeri Locali a unui asigurator de top din Romania - o structura inovativa si de succes bazata pe specializarea in suportul tehnic acordat si relationarea cu brokerii.

"Sunt convins ca experienta acumulata in managementul vanzarii prin multiple canale este potrivita pentru strategia de dezvoltare a PAID si ca vom reusi sa crestem gradul de cuprindere in asigurare a fondului locativ din Romania. Aceasta este o misiune de care suntem mandri si care are un imens impact social", declara Cosmin TUDOR.

PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare, actionari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: Cutremur, Inundatii, Alunecari de teren.

3.422 accesari