1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Investitiile globale in tehnologia de reglementare (RegTech) vor creste cu peste 200%, in urmatorii 4 ani

Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat ca investitiile globale in RegTech - tehnologia de rglementare -, vor depasi 204 miliarde USD, pana in 2026, reprezentand, pentru prima data, peste 50% din toate cheltuielile pentru conformitatea cu reglementarile. Aceste cheltuieli vor creste de la 68 miliarde USD in 2022, reprezentand, in urmatorii 4 ani, o crestere de peste 200%. Raportul a identificat integrarea serviciilor RegTech cu modelele BaaS (Banking-as-a-Service) ca fiind esentiala pentru realizarea acestei cresteri viitoare a pietei.

Astfel, noul studiu realizat de catre Juniper Research - "RegTech: Emerging Trends, Regulatory Impact & Market Forecasts 2022 - 2026" -, prevede ca modelele BaaS, ce includ externalizarea serviciilor RegTech, cum ar fi onboarding digital, vor fi esentiale in accelerarea automatizarii bazate pe Inteligenta Artificiala (AI), pentru verificarea documentelor online, dar si a proceselor KYC (Know Your Customer).

Banking-as-a-Service, pentru a facilita RegTech bazat pe Inteligenta Artificiala

Procesul de onboarding bazat pe AI permite institutiilor financiare sa beneficieze de rapoarte de progres in timp real si de automatizare, care ajuta la satisfacerea asteptarilor tot mai mari ale clientilor, precum si la reducerea costurilor de conformitate. Potrivit studiului, 26% din procesele digitale de onboarding de pe piata bancara vor utiliza sisteme de AI, pana in 2026, fata de numai 8% in 2022. Dincolo de onboarding-ul digital, raportul sugereaza ca RegTech va valorifica modelele BaaS pentru a extinde rapid utilizarea AI in sectorul bancar pentru sarcini mai cuprinzatoare, inclusiv detectarea si reducerea fraudei.

"In timp ce beneficiile actuale ale AI sunt clare pentru furnizorii de RegTech, accentul imediat trebuie sa se puna pe asigurarea faptului ca algoritmii sunt alimentati cu cele mai relevante date, pentru a maximiza eficienta in verificarea identitatilor digitale si a viitoarelor cazuri de utilizare. La randul sau, acest lucru va oferi un punct de diferentiere pentru furnizorii de RegTech pe o piata din ce in ce mai competitiva", arata Harshada THOK, autorul studiului.

Sanatatea si criptomonedele, urmatoarele oportunitati RegTech

In plus, sustine studiul, furnizorii de RegTech trebuie sa ofere servicii de verificare in domenii emergente, in care conformitatea este perturbata, cum ar fi schimburile de criptomonede, asistenta medicala digitala etc. Modificarile iminente ale reglementarilor de pe aceste piete vor oferi oportunitati semnificative pentru furnizorii RegTech de a-si extinde atentia dincolo de pietele financiare, pentru a capitaliza pe noi baze de utilizatori adresabili.

Detalii, AICI.