1asig.ro
1asig.ro

Inundatiile din Germania ar putea arata un deficit de protectie prin asigurare insemnat

5 min. / 1.540 cuvinte
Cu o valoare a daunelor asigurate situata intre 4 - 5 miliarde de euro si pierderi economice cel putin double, recentele inundatii din Germania scot la iveala un deficit de protectie substantial.

PROMO


Desi pe piata germana exista o buna penetrare a politelor de tip Casco incluzand riscuri legate de fenomenele meteo extreme, situatia este diferita in ceea ce priveste asigurarile de locuinta si proprietati comerciale, se arata intr-un raport S&P Global Ratings. De altfel, riscurile naturale nu reprezinta o acoperire standard in politele de asigurari de locuinte din Germania.

Astfel, desi 90% dintre locuintele asigurate din Germania au protectie impotriva grindinei si furtunilor, doar 46% au acoperire impotriva efectelor ploilor torentiale si inundatiilor, potrivit AM Best care citeaza GDV - Asociatia Asiguratorilor Germani.

Mii de proprietati au fost distruse si sute de oameni au murit in urma unora dintre cele mai grave inundatii din Europa, produse de ploile torentiale care au afectat Europa de Vest si Centrala in perioada 12-18 iulie.

1.690 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO