1asig.ro
1asig.ro

Insurance Profile Russia FY2020, cea mai recenta premiera editoriala XPRIMM, este online

5 min. / 1.540 cuvinte
Piata de asigurari din Rusia a crescut, in ruble, cu 4,1% in 2020, in ciuda volatilitatii economice ridicate, pe fondul crizei generate de pandemia COVID-19, noteaza xprimm.com. Dupa cea mai semnificativa reducere a nivelului PBS (prime brute subscrise) din prima jumatate a anului 2020, piata de asigurari din Rusia a revenit, in T3 2020, la un nivel apropiat de cel inregistrat inainte de pandemie.

Cresterea pietei a fost sustinuta de asigurarile de viata cu acumulare si de tipurile de asigurari legate de imprumuturi, gratie masurilor anti-criza si a politicii monetare facile implementate de Banca Rusiei. Pe de alta parte, pandemia a afectat semnificativ un segment esential - asigurarile private de sanatate -, un element care, anterior, impulsiona piata de asigurari.

Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul ca asiguratorii din Rusia au incheiat acest an provocator cu rezultate bune. Rentabilitatea capitalului propriu al asiguratorilor a scazut usor, dar a ramas ridicat pe segmentul participantilor la piata financiara (28,7%). Profitul asiguratorilor a crescut usor pana la finalul anului 2020, 134 din 160 de asiguratori (84%) inregistrand profit.

Anul trecut, mai subliniaza xprimm.com, numarul total al companiilor de asigurari din Rusia s-a redus cu 18, pana la 160, insa companiile care au iesit de pe piata au facut acest lucru voluntar. Aceasta reducere a crescut doar usor concentratia pietei - ponderea Top 20 in termeni de active s-a ridicat la 80,3% (+0,3 pp).

Dupa cum a evidentiat Banca Centrala, un astfel de an dificil pentru economie a avut, pe de alta parte, si consecinte pozitive pentru piata de asigurari. In primul rand, socul economic a accelerat semnificativ mai mult digitalizarea multor procese, a crescut nevoia de servicii la distanta, a imbunatatit vanzarile online si a contribuit la dezvoltarea de noi produse de asigurare.

Toate aceste repere importante in evolutia pietei, precum si multe alte aspecte, sunt incluse in Insurance Profile Russia FY2020, cea mai recenta premiera editoriala XPRIMM lansata online. 

Raportul include date statistice cu privire la activitatea de asigurari din Rusia, in 2020, interviuri cu reprezentanti ai pietei, dar si articole de analiza cu privire la tendintele si segmentele cheie ale pietei de profil.

Raportul a fost realizat cu sprijinul the Informational Group "Insurance Today" si va fi disponibil online, pe www.xprimm.com.

1.530 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO