1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Insurance Europe a lansat un nou ...

Insurance Europe a lansat un nou ghid de educatie financiara

Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor - a lansat recent ghidul "Asigura-te inteligent" (n.red. "Insure Yourself Wisely", in original), pentru a ajuta consumatorii sa aleaga cele mai bune produse de asigurare in contextul recent care a demonstrat cat de important este sa iei cele mai bune decizii financiare si sa intelegi produsele pe care le cumperi.

In ceea ce priveste asigurarile, consumatorii trebuie sa inteleaga, in primul rand, ce acopera si ce nu acopera o polita. De asemenea, precizeaza Insurance Europe, exista trei aspecte principale care trebuie retinute:
  • Consumatorii trebuie sa aleaga polita potrivita pentru nevoile lor, nu sa tina cont doar de pret
  • Consumatorii trebuie sa isi revizuiasca periodic politele de asigurare incheiate si sa vada daca acestea le ofera in continuare acoperirea de care au nevoie
  • Consumatorii trebuie sa apeleze la asiguratorul lor de indata ce au o dauna, pentru a solicita sfaturi si ajutor
Ghidul, care poate fi accesat aici, ofera sfaturi utile despre asigurarile de viata, dar si despre calatoriile in strainatate si achizitionarea unei case sau a unei masini.

Publicatia face parte din cadrul campaniei "#InsureWisely", care are ca scop cresterea gradului de educatie financiara la nivel european.