1asig.ro
1asig.ro

Initiativele de constientizare cibernetica din industria de asigurari, revizuite in cel mai recent raport GFIA

5 min. / 1.540 cuvinte
GFIA (the Global Federation of Insurance Association) a publicat o colectie a unora dintre numeroasele initiative de constientizare a riscurilor cyber si a asigurarilor cibernetice intreprinse, in intreaga lume, de industria de asigurari, informeaza xprimm.com.

PROMO


Fiind o potentiala sursa de inspiratie pentru alte entitati similare, aceasta colectie de initiative ofera mai multe date despre elemente precum obiective, metode de comunicare, public tinta, parteneriate, precum si observatii cu privire la asemanarile dintre ele.

"Ne-am propus sa catalogam eforturile intreprinse de asociatiile din industria de asigurari din diferite tari, inclusiv informatii despre obiectivele lor, metodele de comunicare, publicul tinta si parteneriatele, dar si sa oferim observatii cu privire la asemanarile dintre ele. Speranta noastra este ca, invatand despre tipurile de abordari, se vor inspira si ceilalti sa lanseze sau sa isi extinda propriile eforturi de constientizare cyber si ca, facand acest lucru, putem ajuta societatea noastra sa fie mai sigura decat este azi", spune Stephen SIMCHAK - Chair, GFIA Cyber Risks Working Group.

Una dintre concluziile raportului a fost aceea ca "in timp ce toate asociatiile aveau o serie de publicuri tinta, puneau acelasi accent pe IMM-uri. Deoarece sunt mai mici, IMM-urile duc adesea lipsa de expertiza interna in domeniul cibernetic, ceea ce le face sa nu inteleaga pe deplin riscurile cibernetice si, totodata, le face deosebit de vulnerabile. Asadar, acestea beneficiaza cel mai mult de campaniile de constientizare / educatie cibernetica."

In plus, desi este inca mult prea devreme pentru a cunoaste implicatiile complete ale pandemiei COVID-19 pentru eforturile de constientizare cibernetica, GFIA a observat ca unele dintre campaniile de educatie cibernetica implementate au avut in centrul atentiei acoperirea riscurilor cibernetice legate de pandemie, precum riscurile induse de cresterea numarului de persoane care lucreaza de acasa.

789 accesari