1asig.ro
1asig.ro

Initiativa "Bucuria vederii": Cumperi o pereche de ochelari si oferi una unui copil din centrele de plasament

5 min. / 1.540 cuvinte
Initiativa "Bucuria vederii" ofera servicii medicale oftalmologice gratuite copiilor din centrele de plasament din Bucuresti. Prin acest sistem, pentru orice pereche de ochelari cumparata de la opticile medicale partenere, o pereche de ochelari va fi oferita unui copil din centrele de plasament.

PROMO


De ce este important acest proiect?

Vederea reprezinta 80% din informatiile pe care le percepem despre exterior. Cand un copil are probleme de vedere, practic asta ii afecteaza abilitatea de a socializa, de a se juca si de a invata. O vedere slaba inseamna o sansa ratata pentru o viata decenta. Statistic, sunt aproximativ 17.200 de copii aflati in grija statului care au nevoie astazi de ochelari.

Problemele de vedere necorectate ne afecteaza si pe noi, populatia activa. Conform Consiliului European de Optica si Optometrie, 376 Miliarde de Euro se pierd anual de catre corporatii la nivel global datorita problemelor de vedere necorectate ale angajatilor.

Cu ce se diferentiaza "Bucuria vederii" de alte initiative?

Motorul acestui proiect sunt oamenii, nu donatiile. Prin modelul Cumperi o pereche - Oferi o pereche, oricine merge la opticile partenere sa-si faca o pereche de ochelari si spune ca vrea sa sustina un copil dintr-un centru de plasament va oferi o pereche de ochelari unui copil, fara niciun cost suplimentar. Prin parteneriatele create cu diferite afaceri de optica, furnizori de rame si lentile, initiativa "Bucuria vederii" poate sustine costul serviciilor medicale oftalmologice pentru copiii din centrele de plasament.

Persoanele care sustin acest proiect pot alege copilul pe care doresc sa-l ajute, prin selectarea unei fise unde sunt prezentate cateva date ale copilului precum: prenumele, varsta, reteta pe care o are si aspiratiile copilului. La ridicarea ochelarilor, sustinatorii proiectului vor primi o felicitare sau un mesaj din partea copilului ajutat, o diploma de sustinator a proiectului si o scrisoare cu mecanismul proiectului.

Acest proiect este sustinut de Patronatul Optica din Romania.

Lista opticilor medicale partenere este disponibila pe site-ul www.bucuriavederii.com. Mai multe detalii despre actiunile "Bucuria vederii" sunt disponibile si pe pagina de Facebook www.facebook.com/pg/bucuriavederii.854 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO