1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ingrijorare pe piata de brokeraj! ...

Ingrijorare pe piata de brokeraj! Proiectul HG de plafonare a RCA prevede si limitarea comisionului intermediarilor la 8%!

Asa cum am anuntat anterior, Ministerul de Finante a publicat in vederea consultarii publice, proiectul privind plafonarea tarifelor RCA pentru o perioada de sase (6) luni. Acest lucru s-a intamplat miercuri, 22 martie a.c..

Vedeti AICI si articolul publicat anterior pe aceasta tema.

Surpriza, daca o mai putem numi asa, vine in ceea ce priveste limitarea comisioanelor brokerilor la 8% pentru distributia asigurarii RCA. De subliniat ca exista deja o plafonare la 1% a comisionului pentru anumite categorii de vehicule (flote auto si camioane). Plafonarea este propusa tot pentru sase (6) luni de la data intrarii in vigoare a viitoarei hotarari.

Reactia pietei de intermediere nu a intarziat sa apara, afacerile multor brokeri importanti urmand sa fie afectate de catre aceasta limitare. Totodata, exista informatii ca acestia pregatesc, in regim de urgenta, un punct de vedere catre Ministerul de Finante si Guvern, care prezinta impactul negativ al acestei masuri asupra distribuitorilor si, mai ales, asupra gradului de acoperire RCA.

Brokerii consultati de catre redactia noastra estimeaza ca este posibil si probabil ca un numar crescut de proprietari de autovehicule din sate, comune si orase mici si mijlocii sa constate ca le este dificil sau chiar imposibil sa mai gaseasca, in relativa apropiere domiciliului, un intermediar sau un asigurator. Astfel, ar exista un risc crescut ca un numar de masini sa circule fara asigurarea obligatorie auto RCA, consecintele fiind dintre cele mai neplacute.

Cel mai probabil decizia finala cu privire la aceasta hotarare va fi luata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, urmand ca apoi sa fie publicata in Monitorul Oficial, cu aplicare in sapte (7) zile de la publicarea ei.

Proiectul de HG privind preturile maxime la RCA in urmatoarele 6 luni poate fi citit integral AICI.