1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

InfoCons lanseaza numarul unic de urgenta pentru consumatori - 0219615

InfoCons anunta lansarea numarul unic de urgenta pentru consumatori - 0219615* cat si noua platforma de educare www.infocons.ro, marcand Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, sarbatorita pe 15 martie.

Miscarea de protectia a consumatorilor a stabilit ca acest an sa fie dedicat in implementarea urmatoarelor teme :

Protectia Consumatorilor de Servicii si Produse Medicale in special in contextul actual prin care trecem, cetatenii in calitatea lor de consumatori si pacienti trebuie sa aiba acces la servicii si preoduse medicale sigure si conforme, sanatatea fiind prioritare tuturor altor probleme pe care acestia le intampina in conditiile in care de 30 de ani cetateanul roman in calitate de consumator nu a putut sa aiba acces la un serviciu coerent si la standarde europene pentru serviciile si produsele medicale.

Protectia Consumatorilor de Materiale de Construcii si Imobiliare. Miscarea de Protectia consumatorilor - este alaturi de cei care doresc sa isi achizitioneze materiale de constructii sau care si-au achizitionat deja si acestea ori nu au marcajele conform legislatiei, lipseste certificatul de conformitate, nu se poate utiliza conform specificatiilor tehnice sau acesteau au vicii ascunse.

Consumatorii care sunt in cautarea unui imobil sau si-au achizitionat unul isi pot apara drepturile si pot lua atitudine cand acestea le-au fost incalcate sau nu au fost respectate.

Protectia Consumatorilor de Servicii Publice, cetatenul consumator in calitatea lui de contribuabil, platind taxe si impozite are dreptul la servicii publice la standarde europene cat si la informarea transparenta a acestuia cu privire la cheltuirea banului public.

Protectia Mediului, Combaterea Poluarii cu Plastic, consumul sustenabil si dezvoltarea durabila, toate acestea avand un impact direct asupra calitatii vietii consumatorilor.

Protectia Consumatorilor in Era Digitalizarii si a Serviciilor Online. Realizarea unor piete digitale mai accesibile, sigure si corecte pentru consumatorii cat si respectarea drepturilor si obligatiilor la achizitiile online.

"15 Martie, sarbatorim Protectia Consumatorilor la nivel mondial, dar cred ca ar trebui sa sarbatorim zilnic, printr-o protectie sporita a noastra, a fiecaruia, si sa luam atitudine de cate ori vedem ca drepturile noastre nu ne sunt respectate", a declarat Sorin MIERLEA - Presedinte InfoCons.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Protectie Consumatorilor, InfoCons - Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si promovarea Programelor si Strategiilor din Romania membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala de Protectie a Consumatorilor - Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori, care lupta de peste 18 ani pentru apararea drepturilor legitime ale consumatorilor pentru schimbarea atitudinii consumatorilor romani din consumatori pasivi in consumatori activi adoptand o9atitudine.

*Numar de telefon apelabil din orice retea fixa sau mobila cu tarif normal in reteaua Telekom