1asig.ro
1asig.ro

Industria globala IoT va depasi, pana in 2024, pragul de 1 trilion USD

5 min. / 1.540 cuvinte
"Thematic Research: Internet of Things", un nou raport realizat de GlobalData, analizeaza modul in care pandemia COVID-19 a generat un nou val de transformare digitala, care va alimenta o crestere mai mare pe toate pietele IoT. Astfel, estimeaza sursa citata, piata globala IoT va depasi, pana in 2024, pragul de 1 trilion de dolari, mare parte a acestei cresteri urmand a fi sustinuta de dispozitivele portabile.

In 2020, industria globala IoT (Internet of Things) valora 622 miliarde USD - in crestere in comparatie cu 2019 (586 miliarde USD) -, si, pana in 2024, va atinge un nivel de aproximativ 1,08 triliarde USD - o rata de crestere CAGR de 13%. Segmentul Enterprise IoT (IoT la nivel de business, nu individual) domina piata globala IoT si a generat, in 2020, 76% din veniturile totale. GlobalData se asteapta ca acest segment sa domine piata IoT si in continuare, iar Enterprise IoT sa reprezinte 73% din industria globala IoT."Pandemia COVID-19 a evidentiat rolul crucial pe care IoT a ajuns sa il joace in vietile noastre. In cursul pandemiei, mai multe cazuri de utilizare a IoT au inregistrat o adoptare tot mai mare, inclusiv utilizarea camerelor termice conectate pentru a detecta potentialele infectii COVID si senzori pentru a monitoriza gradul de ocupare a birourilor. Cererea de tehnologii care pot ajuta angajatii sa se intoarca la munca va continua, cel mai probabil, sa creasca. Aplicatiile IoT, cum ar fi dispozitivele de urmarire a contactelor si dispozitivele portabile pentru monitorizarea starii de sanatate, ofera informatii critice pentru a ajuta la combaterea pandemiei", sustine Jasaswini BISWAL - Associate Project Manager for Thematic Research, GlobalData.

Aceste noi cazuri de utilizare a tehnologiei, arata GlobalData, au generat o atitudine pozitiva fata de IoT ca facilitator critic al viitorului. In acest context, GlobalData face trimitere la un studiu realizat in 2020, "Emerging Technology Trends Survey 2020", potrivit caruia 48% dintre respondenti aveau o parere buna despre IoT, iar 45% credeau ca IoT va juca, in urmatorii 3 ani, un rol critic in noua generatie de afaceri.

"Urmatoarea faza a IoT are potentialul de a transforma modul in care traim si lucram. In conditiile in care penetrarea IoT se extinde pana la a fi omniprezenta, vor aparea modele de business complet noi. In plus, retelele IoT vor face afaceri intre ele, oferind servicii rezultate dintr-o colaborare autonoma sau aproape autonoma. Cu toate acestea, sistemele IoT de azi nu dispun de trei caracteristici critice. In primul rand, reglementarile de securitate nestructurate si fragmentate reprezinta obstacole majore in adoptarea mai larga a IoT, fie ca este vorba de IoT pentru consumatori sau pentru business-uri. In al doilea rand, nu exista un standard global de comunicare IoT. Piata globala IoT poate decola dupa ce toate dispozitivele conectate vorbesc aceeasi limba. In al treilea rand, alaturi de aceasta lipsa de standardizare, ecosistemele actuale IoT nu au inteligenta in timp real, ce se bazeaza, in mare parte, pe Edge Computing si Inteligenta Artificiala. Pentru ca IoT sa fie omniprezent, trebuie rezolvate aceste trei deficiente", subliniaza Jasaswini BISWAL - Associate Project Manager for Thematic Research, GlobalData.1.143 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO