1asig.ro
1asig.ro

India, devastata de COVID-19, se pregateste de impactul cu ciclonul Tauktae, care a facut deja ravagii in drumul sau

5 min. / 1.540 cuvinte
Gujarat, stat din vestul Indiei, se pregateste pentru impactul cu ciclonul Tauktae, despre care se spune ca ar fi cea mai puternica furtuna din regiune, din 1998, informeaza BBC. Ciclonul va lovi in noaptea de luni spre marti, meteorologii sustinand ca Tauktae s-a transformat "intr-o furtuna ciclonica extrem de severa". In ultimele doua zile, pe fondul precipitatiilor abundente care au insotit ciclonul, cel putin sase persoane au murit, in vreme ce zeci de mii de oameni au fost evacuati.

Potrivit sursei citate, ciclonul Tauktae vine pe fondul unul al doilea val devastator de COVID-19, unul care a coplesit sistemul de sanatate al Indiei. Spitalele sunt pline pana la refuz, iar mii de oameni bolnavi se lupta sa primeasca ingrijire specializata. Pana in data de 15 mai, 266.207 de persoane pierdusera lupta cu noul coronavirus, insa expertii sustin ca numarul mortilor ar fi mult mai mare.

Ciclonul Tauktae, avertizeaza meteorologii, este asteptat sa loveasca in noaptea de luni spre marti, iar specialistii sustin ca acesta va aduce inclusiv rafale de vant care vor atinge si depasi 160 kmh. Gujarat si Maharashtra sunt in stare de alerta, pe fondul prognozelor de precipitatii abundente si rafale severe de vant. Desi in ambele state numarul cazurilor COVID-19 este in scadere, atat Gujarat, cat si Maharashtra se recupereaza dupa cel de-al doilea val devastator de infectii cu COVID-19.

BBC mai arata ca, in ultimele ore, peste 150.000 de persoane au fost evacuate din calea ciclonului, dar acest lucru provoaca ingrijorari cu privire la aparitia unor noi focare de COVID-19. In orasele de coasta care sunt extrem de expuse riscului de fenomene meteo extreme, autoritatile au oprit, pentru moment, campania de vaccinare impotriva COVID-19.

In weekend-ul recent incheiat, pe masura ce s-a deplasat pe coasta de vest a Indiei, ciclonul Tauktae a provocat moartea a sase persoane, in statele Kerala, Karnataka si Goa. De asemenea, arata autoritatile, sute de case au fost complet sau partial distruse.

In ultimele ore, autoritatile au trimis in zona aproximativ 2.500 de oameni - unitati ale armatei, marinei si garzii de coasta, dar si reprezentanti ai echipelor de gestionare a dezastrelor. Echipati corespunzatori, cei 2.500 de oameni au in grija 6 state din India: Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat, Maharashtra, Goa. Cea mai importanta misiune a acestora este aceea de a se asigura ca Tauktae nu va mai provoca pierderi de vieti omenesti.

Furtunile devastatoare, inclusiv cicloanele, nu reprezinta o noutate pentru India, dar, dupa cum subliniaza meteorologii, schimbarile climatice au facut ca aceste fenomene meteo severe sa devina mai intense, mai degraba decat mai frecvente.

1.359 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO