1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Includerea eforturilor de incluziune financiara in rapoartele ESG, un potential pas pentru reducerea deficitului de asigurare

Cel mult 1 din 5 oameni de pe planeta are acces la asigurari, in timp ce restul de 80% e format, in mare parte, din persoane care castiga intre 2 si 20 USD pe zi, subliniaza xprimm.com, citand Microinsurance Network, o organizatie internationala non-profit care urmareste sa extinda aria de acoperire a protectiei prin asigurari ca mijloc de reducere a saraciei.

Cercetarea anuala a Microinsurance Network acopera 35 de tari si se bazeaza pe raspunsurile voluntare ale asiguratorilor. Spre deosebire de metoda obisnuita de masurare folosita de industria de re/asigurari pentru a evalua deficitul de asigurare, o comparatie intre pierderile asigurate si pierderile economice totale, Microinsurance Network a ales sa "se concentreze pe un decalaj de protectie a persoanelor - numarul de oameni de pe planeta care nu au acces la nici o forma de gestionare a riscurilor sau la servicii de asigurare sau au doar un acces limitat", a explicat Katharine PULVERMACHER - Executive Director, Microinsurance Network -, pentru The ESG Insurer.

Rezultatele cercetarii arata ca, desi numarul de clienti potentiali pe care asiguratorii ii pot viza este foarte mare, capturarea acestei mase de clienti e, de asemenea, o provocare, intrucat puterea lor de cumparare este foarte scazuta. Cu toate acestea, tocmai saracia lor este ceea ce ii face mai vulnerabili la pierderi.

Numarul asiguratorilor care intra in acest spatiu, impulsionati de constientizarea faptului ca este vorba de un intreg set de clienti ale caror nevoi nu au fost niciodata abordate, este in crestere, desi exista inca mii de asiguratori din intreaga lume care nu s-au implicat, arata Katharine PULVERMACHER. Aceasta a mai precizat ca "este esential ca produsele si serviciile sa fie concepute cu atentie, astfel incat sa raspunda nevoilor clientilor". In acest fel, asigurarile pot deveni accesibile pentru grupuri mai mari de clienti.

"Ne-ar placea sa ne angajam cu mai multi asiguratori intr-un mod semnificativ, pentru a-i ajuta sa integreze sustenabilitatea in strategiile lor ESG - acest lucru va fi, mai degraba, un beneficiu decat un cost pentru ei", a subliniat Katharine PULVERMACHER, in interviul pentru The ESG Insurer, precizand ca transporatorii care isi asuma sarcina de a oferi acoperire prin asigurare pentru intreprinderile foarte mici sau pentru familiile cu venituri mici nu ar trebui sa se astepte la castiguri imediate.

De fapt, in conditiile in care criteriile ESG si sustenabilitatea devin din ce in ce mai importante pentru investitori, precum si pentru publicul larg de clienti, implicarea in actiuni care vizeaza imbunatatirea rezilientei comunitatatilor prin imbunatatirea rezilientei financiare personale a membrilor lor prin intermediul asigurarilor ar fi benefica si pentru asiguratori.

Interviul integral este disponibil AICI.