1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Incidentele auto asigurate de ASIROM pot fi notificate online

ASIROM Vienna Insurance Group anunta lansarea aplicatiei de notificare a daunelor auto online (RCA si CASCO), disponibila in varianta mobile si desktop, pe website-ul companiei, estimand ca se va reduce semnificativ durata medie de solutionare a dosarelor de daune.

"Incepand cu luna mai 2019, orice incident auto acoperit de politele CASCO si RCA emise de ASIROM poate fi inregistrat online. Compania a lansat o noua aplicatie electronica de notificare a daunelor auto care va simplifica procesul de despagubire si va reduce timpul de rezolvare a dosarelor de daune generate de evenimente auto", se arata in comunicatul asiguratorului.

"Am dezvoltat aplicatia de notificare a daunelor online gandindu-ne la nevoia clientului de a rezolva simplu si rapid urmarile unui incident auto. Focusul este imbunatatirea constanta a experientei clientului in relatia cu ASIROM, precum si impactul semnificativ pe care astfel de servicii il au la nivelul portofoliului companiei, in conditiile in care peste 90% din despagubirile acordate au legatura cu evenimente auto", declara Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului ASIROM.

Disponibila 24 din 24 de ore, aplicatia de notificare va putea fi accesata de pe telefonul mobil sau din fata computerului. In mai putin de 10 minute, soferii care inregistreaza o dauna auto acoperita printr-o polita CASCO sau RCA emisa de ASIROM vor putea completa formularul electronic cu informatiile de baza pentru deschiderea dosarului de dauna. Tot online, clientul care notifica dauna deseneaza schita evenimentului si marcheaza avariile produse in urma incidentului, potrivit ASIROM.

Notificarea daunelor auto online a fost dezvoltata impreuna cu Claim Expert, partener ASIROM si parte a Vienna Insurance Group, specializat in constatarea si evaluarea daunelor auto.

"Informatiile inregistrate in aplicatie sunt preluate automat de sistemul de administrare pentru deschiderea dosarului de dauna. In eventualitatea in care lipsesc informatii necesare in dosar, clientul este notificat printr-un sms si poate trimite documentele sub forma unei fotografii, direct de pe telefonul mobil. Astfel, aplicatia a fost gandita pentru a oferi rapiditate si confort, simplificand orice efort din partea clientului care nu mai este nevoit sa sune in call center sau sa se deplaseze pentru constatare", spune Mikolaj OVCARIC, CEO Claim Expert.

Introducerea noii aplicatii de notificare online a daunelor auto, precum si dezvoltarea constanta a serviciilor de daune, va reduce semnificativ durata medie de solutionare a dosarelor de daune aferente asigurarilor CASCO si RCA. Mai mult, in primul trimestru al anului 2019, comparat cu aceiasi perioada a anului trecut, ASIROM inregistreaza o scadere de 51% a numarului de petitii.

"Am lucrat constant la a imbunatati experienta clientilor dispusi sa acceseze notificarea online. Astfel, dupa notificare, o data ce dosarul tau este solutionat, primesti oferta de despagubire, o semnezi online de pe telefonul mobil sau tableta si primesti banii in cont. In plus, planurile noastre de eficientizare a proceselor de solutionare a daunelor nu se opresc aici. Foarte curand platforma online va fi extinsa si pentru notificarea daunelor la locuinte", explica Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului.

ASIROM ofera servicii de constatare daune auto in toate judetele si are mai mult de 750 de unitati reparatoare partenere pe intreg teritoriul tarii.

In anul 2018, valoarea despagubirilor platite beneficiarilor de polite de asigurari generale emise de ASIROM a depasit valoarea de 650 milioane de lei. Din aceasta suma, despagubirile platite in contul politelor RCA s-au ridicat la aproximativ 500 milioane lei, in timp ce pentru posesorii de polite CASCO au fost acoperite daune de circa 112 milioane de lei.

ASIROM VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu experienta de peste 25 de ani in Romania. Compania are o retea nationala de 140 de agentii, 1.900 de agenti activi si numerosi parteneri externi.