1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
In ultimii 10 ani, viteza a ...

In ultimii 10 ani, viteza a provocat unul din patru decese din accidente rutiere. Avem nevoie de parerea ta!

Viteza reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave la nivel national, ponderea sa in statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. Doar in 2020, aceasta a fost principala cauza a accidentelor rutiere grave, provocand 17,3% din acestea. In acest context, comunitatea #treazlavolan lanseaza un sondaj prin care isi doreste sa afle perspectiva soferilor asupra riscului vitezei la volan.

In ultimii 10 ani*, viteza a provocat, in medie, un sfert din numarul total al persoanelor decedate in accidente si, de asemenea, 23% din numarul persoanelor ranite grav, mare parte dintre acestea ramanand cu sechele posttraumatice severe. De altfel, este demonstrat stiintific faptul ca gravitatea consecintelor creste direct proportional cu viteza la care se produce accidentul, fapt care explica numarul ridicat de victime si rata mare a deceselor inregistrate frecvent in cazul impactului cu pietoni imprudenti.

In acest context, comunitatea #treazlavolan lanseaza un sondaj online prin care isi doreste sa afle perspectiva soferilor asupra riscului vitezei la volan, a masurilor necesare pentru reducerea acestui fenomen, dar si a potentialului unor posibile schimbari legislative care reglementeaza acest aspect.

Esti sofer si sustii siguranta rutiera? Alatura-te demersului si raspunde la intrebari: avem nevoie de parerea ta!

Editia a VI-a a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! incepe in iulie 2021

Cresterea sigurantei rutiere ramane o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Un exemplu este campania nationala de siguranta si de preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, organizata in fiecare an, incepand din 2016, de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, cu sprijinul celor mai importante asociatii si companii de asigurari si de brokeraj si din domenii conexe.

Editia a VI-a a proiectului se va desfasura, in acest an, in perioada iulie - septembrie 2021 si va avea ca tema principala obiceiurile periculoase din trafic, in special acele gesturi care par`mici', dar care pot creste semnificativ riscul de accident rutier, precum nesemnalizarea, oprirea masinii in locuri nepermise, folosirea necorespunzatoare a luminilor, depasirea vitezei legale sau recomandate si nu numai.

*perioada 2011 - 2020