1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

In memoriam Simon FOREMAN

Simon FOREMAN (1957- 2022) s-a format ca broker de reasigurari in Lloyd's of London si a lucrat la cele mai reputate firme de brokeraj de reasigurari (Jardines, Bain Clarckson, Bain Hogg, Aon, RFIB). Simon a cunoscut Romania din perspectiva reasigurarilor si a lucrat cu asiguratorul unic inca dinainte de a fi existat aici o piata concurentiala de asigurari. 

Dupa 1989, constient de valoarea umana si potentialul de dezvoltare a pietei de asigurari din Romania, si-a asumat datoria de onoare de a se implica direct in structurarea si dezvoltarea acesteia si a actionat mereu ca un devotat auto-proclamat ambasador de onoare al Romaniei.

S-a bazat pe experienta sa si pe aliantele sale locale si internationale pentru a contribui la definirea, in premiera in Romania, a statutului brokerului de asigurare si reasigurare, a rolului asociatiilor profesionale de profil, a normelor de buna practica in relatiile cu clientii, a continutului pregatirii teoretice si practice pentru profesionistii din domeniu. Un excelent negociator in interesul clientilor sai, Simon a fost si un devotat speaker in intrunirile profesionale din domeniu (FIAR, ICAR) si a participat ca lector invitat la nenumarate evenimente. Ca reprezentat al Aon si RFIB, Simon a obtinut recunoasterea pietei de asigurari din Romania prin premiile XPRIMM pentru brokerii de reasigurari.

Inspirat si entuziast, Simon a fost implicat in proiecte de anvergura in Europa Centrala si de Est in mod particular cu privire la protectia impotriva catastrofelor naturale si a actionat ca un element de legatura intre Guvern, clienti, asiguratori si pietele internationale de reasigurari. In Romania, implicarea sa in crearea si functionarea Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, inca de la inceputurile proiectului, a fost esentiala pentru succesul acestuia.

Simon a inteles profund si a iubit Romania si pe oamenii ei si a contribuit permanent la sustinerea imaginii Romaniei ca partener de incredere in relatiile internationale de asigurare si reasigurare.

Simon FOREMAN a fost respectat si iubit de toti cei cu care a lucrat sau cu care s-a intalnit de-a lungul vietii si ramane un reper de integritate si profesionalism.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Sincere condoleante familiei!