1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
In fiecare zi, 4 persoane mor in ...

In fiecare zi, 4 persoane mor in accidente rutiere in Romania

In primele 6 luni ale anului au avut loc, in medie, 16 accidente rutiere grave pe zi, soldate cu morti si raniti, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Astfel, in prima jumatate a acestui an, s-au raportat 2.944 de accidente rutiere grave, in relativa scadere comparativ cu cele 3.659 de accidente rutiere grave inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent.

Cu toate acestea, conform IGPR, in urma accidentelor raportate in primele 6 luni ale anului, numarul persoanelor care au fost ranite grav se mentine ridicat, la 2.685 persoane, dar in scadere fata de cele 3.465 persoane ranite grav in prima jumatate a anului trecut.

In primele 6 luni ale anului in curs, 666 de persoane au decedat (comparativ cu 738 de persoane decedate in urma accidentelor rutiere in perioada similara a anului trecut). Cifrele indica, astfel, ca in primele 6 luni ale acestui an, zilnic aproape 4 persoane si-au pierdut viata pe soselele din Romania.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Anul acesta, campania a devenit FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Aceasta se desfasoara in perioada 15 iulie - 30 septembrie a.c.

Demersul "FII CALM LA VOLAN!" se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ISF - Institutul de Studii Financiare si FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE Romania, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, FUNK Broker, MIB - Millenium Insurance Broker, GARANTA Asigurari, GLOBASIG Broker, DAUNE Expert, LION Broker, AON Romania, DAW Management, OTTO Broker, GT MOTIVE, PRESTIGE Broker si HOBBIT Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting, 5 to go si autopia.ro. Partenerii Stiintifici ai campaniei sunt PsihoTrafiQ - Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera si Asociatia Respiro.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, ProMotor.ro, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro si AutoNapoca.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.