1asig.ro
1asig.ro

In ciuda numarului mai mic de soferi, pe fondul pandemiei, numarul deceselor din trafic a fost, in 2020, cel mai mare din ultimii 13 ani

5 min. / 1.540 cuvinte
Cu toate ca soferii americani au condus mai putin anul trecut, pe fondul restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, NHTSA (the National Highway Traffic Safety Administration) noteaza, in cel mai recent raport al sau, ca, anul trecut, numarul deceselor din trafic a fost cel mai mare din ultimii 13 ani.

Potrivit NHTSA, aproximativ 38.680 de persoane si-au pierdut viata, anul trecut, in urma accidentelor care au fost inregistrate pe drumurile din SUA, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 7,2% comparativ cu numarul deceselor din 2019 (36.096).

Datele preliminare ale FHWA (the Federal Highway Administration) arata o scadere de 13,2% a numarului de mile parcurse, in 2020, de vehiculele din SUA - practic, soferii din SUA au condus mai putin cu 430,2 miliarde de mile.

Pe de alta parte, rata mortalitatii pentru anul 2020 a fost, potrivit sursei citate, de 1,37 victime la 100 de milioane de mile parcurse, in crestere comparativ cu nivelul inregistrat in 2019 - 1,11 victime la 100 de milioane de mile parcurse.

De asemenea, raportul NHTSA subliniaza ca principalele comportamente care au determinat o crestere a numarului de victime includ: conducerea sub influenta alcoolului sau a substantelor stupefiante, viteza si nepurtarea centurii de siguranta.

In 2020, numarul deceselor inregistrate in randul ocupantilor vehiculelor a crescut cu 5% si a reprezentat 23.395 din totalul de 38.680 de decese de anul trecut. Numarul motociclistilor implicati in accidente fatale a crescut cu 9%, pana la 5.015.

De asemenea, a crescut cu 5% si numarul biciclistilor care si-au pierdut viata in accidente in trafic, pana la 846, in vreme ce numarul de decese inregistrat in randul pietonilor a ramas la aproximativ acelasi nivel din 2019, mai subliniaza NHTSA.

Raportul realizat de catre the National Highway Traffic Safety Administration este in concordanta cu cele realizate de catre asiguratorii auto din SUA, care au mentionat o scadere a numarului daunelor in 2020, dar o crestere a severitatii acestora, pe fondul numarului deceselor.

"Cresterea de anul trecut a numarului de decese survenite in urma accidentelor rutiere sugereaza ca, in ciuda tehnologiilor auto imbunatatite si a legilor privind siguranta auto, comportamentul soferilor din SUA se deterioreaza intr-un ritm accelerat. Mai mult, tendintele observate in conducerea iresponsabila pot fi si mai grave, pe masura ce nivelul traficului incepe sa se apropie de cel de dinainte de pandemie", sustine Stef ZIELEZIENSKI - Executive Vicepresident & Chief Legal Officer, the American Property Casualty Insurance Association.

1.164 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO