1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
In 2021, romanii au apelat de doua ...

In 2021, romanii au apelat de doua ori mai mult la asigurarile voluntare de sanatate

Romanii au utilizat anul trecut asigurarile voluntare de sanatate de peste 620.000 de ori, dublu in comparatie cu 2020, potrivit unei analize UNSAR. In acelasi timp, valoarea totala a serviciilor medicale platite anul trecut de catre companiile de asigurari (indemnizatii) in baza acestor polite a fost cu 31% mai mare decat in 2020, adica peste 280 milioane lei. Acesti bani au acoperit costuri cu serviciile medicale de care au avut nevoie cei care si-au incheiat o asigurare voluntara de sanatate, sume care, asadar, nu a mai fost necesar sa fie cheltuite din fondul public de asigurari sociale de sanatate.

De altfel, potrivit datelor ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiara, protectia financiara suplimentara contractata de romani in 2021 in baza asigurarilor voluntare de sanatate a crescut cu 10% fata de anul precedent. Evolutia primelor brute subscrise reflecta si rezultatele celei mai recente cercetari sociologice realizate de IRES pentru UNSAR: 4 din 10 romani spun ca sunt mai interesati de acest tip de polita.

"Asigurarile voluntare de sanatate protejeaza suplimentar bugetul familiei in cazul producerii unei imbolnaviri sau a unui accident cu consecinte nedorite si costisitoare. O astfel de polita poate acoperi, total sau partial, costurile rezultate si ofera asiguratilor nostri solutii rapide si flexibile de acces la serviciile medicale necesare. Este important sa ne indreptam atentia catre instrumentele financiare care ne asigura protectia de care noi si familiile noastre avem atat de multa nevoie", a declarat Adrian MARIN, Presedinte UNSAR.

In scopul unei mai bune informari a romanilor privind solutiile de protectie financiara existente, UNSAR a lansat recent o noua editie a campaniei #gatapentruVIATA, gazduita de platforma Asiguropedia.ro. Aceasta isi propune sa vina in sprijinul celor care doresc sa afle mai multe despre cum se pot proteja financiar.

"Asigurarile voluntare de sanatate sunt o solutie concreta ce faciliteaza accesul romanilor la servicii medicale diverse si de calitate. Interesul crescut al oamenilor pentru acest tip de asigurari este imbucurator, iar asigurarile de sanatate sunt cu adevarat o solutie de protectie financiara suplimentara. In plus, ele degreveaza sistemul public de asigurari de o parte din cheltuieli, sume care raman disponibile in fondul public de asigurari", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Despre UNSAR

Infiintata in 1994, UNSAR- Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni - Insurance Europe.