1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Impactul socio-economic al ...

Impactul socio-economic al tranzitiei la vehicule electrice (studiu)

Asociatia 2Celsius a organizat azi, 13 decembrie 2022, un workshop in care a lansat Raportul "Tranzitia la vehiculele electrice in Romania si impactul ei socio - economic".

Potrivit organizatorilor, in cadrul evenimentului au fost dezbatute provocarile preturilor ridicate ale vehiculelor electrice si cea a lipsei infrastructurii de incarcare, dar si despre impactului schimbarilor tehnologice asupra industriei auto.

Stefan Guga, autorul studiului "Tranzitia la vehicule electrice in Romania si impactul ei socioeconomic", a analizat industria auto din Romania din perspectiva electrificarii si a oferit recomandari pentru policymakers.

"Studiul ofera niste coordonate preliminare pentru estimarea impactului schimbarilor tehnologice asupra industriei, insa recomanda totodata realizarea unor analize detaliate impreuna cu companiile din sector si care sa fie asumate de autoritati in vederea elaborarii unei politici industriale care sa vizeze avansul tehnologic pentru industria auto din Romania. In absenta unei asemenea politici, cel mai probabil Romania va pierde si mai mult teren nu doar fata de tarile occidentale, dar si fata de celelalte tari membre UE din est", mentioneaza autorul studiului.

Conform reglementarilor recent adoptate la nivel european, incepand cu 2035 toate vehiculele usoare noi vandute pe teritoriul Uniunii Europene vor trebui sa fie pur electrice. O tranzitie accelerata de la motorizarile termice la cele electrice aduce niste provocari majore pentru Romania.