1asig.ro
1asig.ro

Impactul economic al inundatiilor recente din Europa ar putea depasi 10 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte
Inundatiile catastrofale inregistrate, in perioada 12-18 iulie, in mai multe regiuni din Europa Centrala si de Vest ar putea duce la pierderi economice preliminare de 10 miliarde USD, noteaza un raport Aon, citat de Artemis. Germania si Belgia au fost cele mai afectate, dar inundatiile si furtunile au avut un impact semnificativ si in Elvetia, Franta, Luxemburg, Austria, Olanda, Italia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia si UK.

PROMO


Potrivit sursei citate, cel putin 209 persoane si-au pierdut viata in diferite incidente legate de inundatii si multe altele sunt in continuare disparute. Totodata, mai subliniaza Artemis, cel putin 72.000 de cladiri au fost afectate de inundatii. Toate datele de pana in momentul de fata sugereaza ca, pentru tarile afectate, costurile economice vor fi deosebit de mari. Aon considera ca este foarte probabil ca pierderile economice sa depaseasca pragul de 10 miliarde USD.

In conditiile in care GDV - Asociatia Asiguratorilor din Germania estimeaza ca doar in Germania pierderile asigurate ar putea atinge 4,7 - 5,9 miliarde USD, nota finala de plata lasata in urma de acest eveniment ar putea indica pierderi economice de 10 miliarde EUR doar in Germania. Prin urmare, subliniaza Artemis, este de asteptat ca, in aceste conditii, pierderile econonomice sa fie, la nivel european, mult peste pragul de 10 miliarde.

"Este de asteptat ca mare parte a daunelor sa fie pierderi neasigurate. Este foarte probabil ca pierderile economice totale aferente acestui eveniment sa depaseasca 10 miliarde USD. Acest lucru evidentiaza cat de importanta e imbunatatirea protectiei impotriva inundatiilor, a avertismentelor timpurii pentru oamenii vulnerabili, a adaptarii la fenomene meteorologice mai amplificate, precum si imbunatatirea masurilor de reducere a deficitului de protectie. Acesta este un pericol care nu cauzeaza frecvent pierderi economice de peste 10 miliarde USD, dar exista precedente pentru evenimente la scara larga, multi-nationale, cu efecte substantiale", arata Aon.

1.749 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO