1asig.ro
1asig.ro

IUA: Brexit, impact semnificativ asupra pietei de asigurari din Londra

5 min. / 1.540 cuvinte
Decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana a avut un impact semnificativ in piata de asigurari comerciale din Londra, care s-a redus, anul trecut, cu 14%, arata Reuters, care citeaza the International Underwriting Association (IUA).

PROMO


Veniturile din prime brute inregistrate de piata in 2019 - asigurari comerciale excluzand Lloyd's of London -, au fost de 27,6 miliarde de lire sterline, sustine IUA. Fara Brexit, acestea ar fi depasit 32 de miliarde de lire sterline, intrucat, potrivit IUA, prime in valoare de aproximativ 4,5 miliarde de lire sterline reprezinta polite destinate spatiului comunitar.

Marea Britanie a parasit Uniunea Europeana la sfarsitul lui ianuarie, iar asiguratorii din Marea Britanie si-au mutat business-urile in centre noi sau hub-uri extinse din UE, deoarece, dupa expirarea perioadei de tranzitie (sfarsitul acestui an), nu isi vor mai putea conduce afacerile europene din Marea Britanie.

Cu toate acestea, IUA subliniaza, potrivit Reuters, ca a existat o crestere a primelor din alte regiuni, ceea ce a dus la o scadere relativ modesta de 3% la nivelul tuturor primelor subscrise, comparativ cu 2018. IUA mentioneaza cresteri pe segmentele de energie, aviatie, property si raspundere profesionala.

Mai multe detalii gasiti si pe xprimm.com.

372 accesari