1asig.ro
1asig.ro

ISTORIC VEHICUL, aplicatia RAR prin care poti afla numarul de km reali, date tehnice si valabilitatea ITP

5 min. / 1.540 cuvinte
Orice persoana care detine sau intentioneaza sa-si cumpere o masina va putea incepand de joi, 21 martie, sa verifice istoricul acesteia, cu conditia ca masina sa fi trecut cel putin o data pe la Registrul Auto Roman.

PROMO


Aplicatia ISTORIC VEHICUL este gratuita si se afla pe site-ul oficial al Registrului Auto Roman www.rarom.ro, anunta Registrul intr-un comunicat de presa.

Datele se obtin daca solicitantul introduce in aplicatia ISTORIC VEHICUL adresa de email si numarul de identificare al vehiculului in cauza (seria de caroserie/sasiu). Aplicatia va genera un cod de acces, il va expedia pe adresa de email introdusa, iar dupa validarea lui, va furniza catre aceeasi adresa de email informatiile pe care le-am considerat utile pentru detinatorul sau viitorul detinator al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati in bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Informatiile oferite reflecta configuratia vehiculului si statutul acestuia si sunt valabile la data interogarii acestora in sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializarii, iar folosirea aplicatiei se supune unor termene si conditii, care sunt detaliate in momentul accesarii aplicatiei ISTORIC VEHICUL.


Daca aplicatia se acceseaza in mod abuziv, solicitantului ii va fi restrictionat accesul in consecinta. Aplicatia poate fi accesata si de pe smartphone.

"Aplicatia reprezinta politica RAR de a sprijini cumparatorul unui vehicul si de a-l informa, pentru ca acesta sa faca o achizitie in cunostinta de cauza. Principalele beneficii pe care le-am identificat se refera la posibilitatea verificarii in timp real a corectitudinii datelor cuprinse in documentele insotitoare ale vehiculului, a valabilitatii ITP si a succesiunii inregistrarilor valorilor odometrului, care ar trebui sa fie sub forma unei cresteri continue. Orice punct de inflexiune ridica un semn de intrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul", se arata in comunicatul RAR.

Potrivit RAR, pentru viitor se are in vedere extinderea domeniului informatiilor oferite, prin includerea si a unor date referitoare la eventuale daune si/sau reparatii care intereseaza structura de rezistenta unui vehicul. Intrucat acestea sunt informatii care nu apartin Registrulului, este posibil ca furnizarea lor sa comporte anumite costuri.

5.008 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO